Hlavní obsah

Kožešinové kabáty, které si může dovolit každý: Kromě klasiky můžete sáhnout i po výrazných barvách

Foto: Victoria Chudinova, Shutterstock.com

Foto: Victoria Chudinova, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S přáním ztratit se v davu vám opravdu nepomůže. Pokud ale hledáte kabát, který poskytuje více než teplo, zaměřte se na heboučkou kožešinu. Je stylová, nepřehlédnutelná, a navíc doslova láká k zachumlání.

Článek

Pokud mluvíme o kožešině, myslíme tím automaticky její imitaci. Od používání pravých materiálů v módě se upouští a na syntetiku přešly i módní domy jako Versace, Gucci, Prada, Saint Laurent, Balenciaga (která má teď na krku průšvih), Dolce & Gabbana, nebo dokonce Chanel. Zpráva, kterou tím vysílají, je zřejmá – imitace nejsou nijak méněcenné, naopak ukazují na uvědomělost svých nositelů.

S objemem se počítá

Pustíte-li se do trendu kožešinových kabátků, neměly byste mít hrůzu z objemu. Ten totiž k huňatým materiálům patří, a i když zvolíte vhodný střih, musíte počítat s tím, že budete v kabátcích vypadat trochu jako medvídek. To ale není nijak na škodu a ruku na srdce – v naducaných vatovaných bundách to není jiné.

Jak kabát z umělé kožešiny prát?

Většina cedulek vám praní v pračce zakáže – čištění celého kabátu minimalizujte tím, že ručně vyčistíte jednotlivá místa a svršek necháte pravidelně větrat. Pokud není zbytí, můžete se pustit do ručního praní. Kabát naložte do nanejvýš vlažné vody (vzhledem k rozměrům je ideální vana) s trochou jemného přípravku, poté ho opatrně ručně promáchejte. Při ždímání buďte maximálně opatrné a poté, co kousek jemně zmáčknete, ho vyždímejte zarolováním do velkého ručníku. Kabát nechte uschnout v horizontální poloze a až bude suchý, můžete ho podle typu vlasu učesat kartáčem s řidšími zuby. Jednodušší variantou je samozřejmě čistírna.

Kabát noste k šatům i džínům

Kožešina má punc luxusu a s oblibou se nosí k šatům, sukním a coby doprovod k večírkovým outfitům. Tahle poloha jí sice sluší, kabátky se ale nebojte nosit i k super jednoduchým a klidně i ležérním kouskům, jako jsou džíny nebo oblíbené kalhoty. V rámci kontrastů ji můžete spárovat i s kůží.

Co se týče konkrétních kousků, dlouhé chlupy, které vévodily trendům dříve, nahradila heboučká kratší kožešina, blížící se té přírodní. Z barev převažuje hnědá, černá a bílá, pokud ale hledáte opravdu výrazný kousek, klidně se pusťte do barev.

Tak který?

Foto: Archiv firem

Zleva: Bershka, 1199 Kč; NA-KD, 3680 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Next, 2450 Kč; Mango, 3999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: NA-KD, 1980 Kč; Tom Tailor, prodává Zoot, 3799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Reserved, 1799 Kč; Blanknyc, prodává Revolve, 2941 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 1799 Kč; Mango, 2999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 2999 Kč; Bershka, 1999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: NA-KD, 2830 Kč; Bershka, 2299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Selected Femme, prodává Modivo, 3711 Kč; Pull & Bear, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 3999 Kč; Zara, 3399 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 1299 Kč; Lipsy, prodává Next, 2955 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám