Hlavní obsah

Kalhoty jako přežitek? Hvězdy začínají chodit bez nich aneb Módní trend na jaro je jako noční můra

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S kalhotami se letos evidentně obtěžovat nemusíte. Podle módních návrhářů si totiž vystačíte jen se silonkami. Provokativní „no pants“ tedy bez kalhot trend se navíc neobjevuje jen na mole, ale i v ulicích. Kredit mu zvedla Kendall Jenner.

Článek

Podobný sen se dost možná zdál i vám: To si tak jdete po ulici, když s hrůzou zjistíte, že jste si doma zapomněly kalhoty. Zatímco vy se s úlekem vzbudíte v posteli, modelka Kendall Jenner sebevědomě pokračovala v chůzi. V punčocháčích za dvě stovky.

No pants trend - tedy bez kalhot

Hranici mezi spodním prádlem a oblečením návrháři stírají často. Skrz naskrz průsvitné materiály, podprsenky místo topů nebo „mikrosukně“, které jsou tak krátké, že si zaslouží uvozovky – to všechno důvěrně známe. Tentokrát ale zašli módní tvůrci ještě o krok dál. Na molo vyslali modelky, kterým od pasu dolů neoblékli nic, kromě punčocháčů. Takhle postupoval italský módní dům Bottega Veneta i návrhářka Victoria Beckham, další značky jako Miu Miu, Coperni nebo Tom Ford pak k vrškům přidaly jen samotné kalhotky.

Foto: Profimedia.cz

Kalhoty? A k čemu? Na týdnech módy zapotřebí nebyly. Vlevo je look od značky Bottega Veneta, ten vpravo navrhla Victoria BeckhamFoto: Profimedia.cz

Kendall v punčocháčích na ulici

Módní přehlídky jsou koncipované jako show a jen málokdo čekal, že se trend plynule přemístí do ulic. Tuhle bariéru prolomila modelka Kendall Jenner, která se s květinami v ruce promenádovala po LA. Svůj outfit do puntíku přebrala od značky Bottega Veneta (včetně luxusní kabelky Sardine za téměř sedmdesát tisíc korun) a jediné, co od nich neměla, byly samotné punčocháče. Ty byly z řetězce Calzedonia a nestály víc než dvě stovky.

Kendall Jenner rozdělila společnost – zatímco jedni si ťukali na čelo a ptali se, jestli se módní svět (včetně ní) definitivně nezbláznil, druzí ocenili odvahu a lehkost, se kterou trend vynesla. A jakkoli se může zdát chození v punčocháčích šokující, to samé si dříve mysleli lidé o kusech, které jsou pro nás samozřejmou součástí šatníku.

Foto: Profimedia.cz

Je to zábavné, nebo úplně mimo? Na odpovědi se módní svět neshodneFoto: Profimedia.cz

Kyllie Jenner na dnech módy

Od kalhot upustila i další členka klanu Kardashianů, Kylie Jenner, která si týdny módy užívala v kašmírovém kabátu, pod kterým měla jen jednoduché tílko a kalhotky Loewe. Ty navíc svým designem odkazovaly na pánské spodní prádlo. Bez kalhot si sedla do první řady, hned vedle Anny Wintour. Škoda, že se tahle legenda pravidelně maskuje slunečními brýlemi – bylo by minimálně zajímavé vidět, jak se na módní počin Kylie tvářila.

Foto: Profimedia.cz

Kalhoty ke štěstí nepotřebuje ani Kylie JennerFoto: Profimedia.cz

Trendsetterka Kim Kardashian

Punčochy za kalhoty zaměnila i Kim Kardashian, která své sestry předběhla v čase – kontroverzní model si totiž oblékla už v roce 2017. V silonkách vyrazila na newyorský týden módy a hlavu si nelámala ani se zakrytím středového švu. Profesionální celebrita už tehdy všem ukázala, že si zkrátka dělá, co chce.

Foto: Profimedia.cz

Kim Kardashian v punčocháčích chodila už před letyFoto: Profimedia.cz

Siennu inspirovala Warholka

Pojďme se vrátit ještě dál v čase. Na obdobný look vsadila i módní ikona Sienna Miller, která v punčocháčích a svetru vyrazila na premiéru filmu Warholka. Šlo o rok 2006 a než prohlásíte, že má šílené nápady, přidáme k tomu kontext. Sienna Miller svým outfitem vzdávala hold módní ikoně a múze Andyho Warhola Edie Sedgwick, kterou si ve filmu zahrála.

Foto: GettyImages - Patrick McMullan

Herečka Sienna Miller na premiéře WarholkyFoto: GettyImages - Patrick McMullan

Foto: Profimedia.cz

Edie Sedqwick se v punčocháčích objevila ve filmu z roku 1972, Ciao! Manhattan, kde hrála většina herců sama sebeFoto: Profimedia.cz

Načítám