Hlavní obsah

Nejmódnějším topem sezony je vesta. Nosí se přímo na těle a skvěle vypadá v doprovodu kalhot

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obleková vesta už není jen ta druhá. Sebevědomě přebrala roli hlavního kousku a nosí se přímo na těle, jako plnohodnotný top. Jaké kombinace můžete s její pomocí vytvořit? Inspirujte se módním pojetím hvězd.

Článek

Zájem o vesty, které původně pocházejí z pánských obleků, raketově vzrostl a změnila se i jejich role. Pokud je chcete nosit podle posledních trendů, nestavte je do pozice druhého kousku a nechte je naplno vyniknout. Oblečte je přímo na nahé tělo nebo samozřejmě podprsenku (za předpokladu, že úspěšně skryjete důkazní materiály, tedy ramínka) a přidejte k nim široké kalhoty jako Kendall Jenner nebo třeba džíny jako modelka Rocky Barnes.

Čistá elegance podle Alessandry

Brazilská topmodelka Alessandra Ambrosio ukazuje, jak naplno využít elegantní potenciál oblekové vesty. Doprovodit ji stejně laděnými kalhotami! Tyhle komplety jsou momentálně v kurzu, takže pokud byste po jednom zatoužily, nebudete hledat dlouho. Nadstavbou pak může být sako, které si můžete pořídit přímo ke kompletu, popřípadě vyberte takové, které dvojici dobře doplní. Pro ženštější look přidejte podpatky, případně třeba ploché boty do špičky.

Trendsetterka Kendall

Modelka Kendall Jenner patří k trendsetterkám, které jsou vždy o krok napřed. Vesty jsou součástí jejího šatníku už nějakou dobu a hvězda je nejraději nosí v doprovodu širokých kalhot. Pro vypasovanější vestu, sahající do pasu, jde o ideálního parťáka a jak vidíte, podpatky můžete z této módní hry bez obav vynechat.

S džínami po vzoru Rocky

Na příkladu modelky Rocky Barnes je vidět, jak skvěle si formálnější vesta rozumí s ležérním denimem. Zopakujte si v praxi, že se protiklady přitahují, a zkuste to stejně. Rocky vyrážela do společnosti, a proto vklouzla do podpatků, téhle sestavě ale budou slušet i nízké sandály a stejně tak i tenisky.

V barvě jako Flora

Ačkoli se vesty nejčastěji prodávají v odstínech, jako je bílá, krémová nebo černá, pořídit si můžete i variantu ve výraznější barvě. Modelka a bývalá Miss Francie Flora Coquerel vsadila na zelenou, klidně ale jděte i do jiné barvy, která je vašemu srdci blízká. Na výběr znovu máte buď celý komplet, nebo jen samostatnou vestu, se kterou můžete nakládat podle předchozích příkladů.

Eva a její módní trio

Vesty s oblibou nosí i herečka Eva Longoria, která v nich ráda vyráží do společnosti. Nechcete se pokaždé vydávat ven v šatech? Zkuste to obdobně a vsaďte na kalhotový kostým podložený vestou. Pokud jste zvyklé na podpatky, určitě je doma nezapomínejte.

Načítám