Hlavní obsah

18 stylových kalhot, které unosíte v létě i po něm. Svědčí různým typům postav a jsou tak pohodlné!

Foto: Christian Vierig - GettyImages.com

Foto: Christian Vierig - GettyImages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Věříte v lásku na první pohled? A co v lásku na první obléknutí? Ve chvíli, kdy zjistíte, jakou volnost a komfort vám lehké kalhoty nabízejí, půjdou džíny stranou. Které varianty jsou momentálně v kurzu a kde najdete ty nejstylovější kousky?

Článek

Nechápejte nás špatně. Džíny milujeme stejně jako většina populace. Od podzimu až do jara je nicméně denim spíše nadužíván a v ulicích to častokrát vypadá, jako by snad ani jiné kalhoty neexistovaly. Tuhá džínovina si nicméně nerozumí s letními teplotami, a tak jsou prázdniny časem, kdy se od tohoto materiálu upouští. Po čem tedy sáhnout, když si chcete odpočinout od všech těch šatů, sukní nebo šortek? Ukážeme vám stylové kalhoty, v jejichž společnosti budete moct strávit nejen zbytek léta, ale i začátek podzimu. Spousta je jich teď navíc ve slevách.

Stylové a pohodlné

Jakmile si je jednou obléknete, zůstanete jim věrné. Kalhoty z lehkého splývavého materiálu na těle stěží ucítíte, a pokud vsadíte na volnější střih, pochopíte význam slova svoboda. Vybírat přitom můžete z mnoha módních variant. Vsadit samozřejmě můžete na úplnou klasiku v černé, bílé či krémové, pokud ale nemáte problém s barvami nebo rovnou potisky, určitě zkuste i výraznější kusy. S jejich kombinováním si přitom zbytečně nelamte hlavu – držte se zkrátka příměru: čím nápadnější kalhoty, tím jednodušší vršek. Nikdy nezklame klasická bílá košile či basic tričko, přes které můžete přehodit sako nebo později třeba koženou bundu.

Nosit se dají i po létě

Ptáte se, jestli má smysl investovat do lehčích kalhot, když se prázdniny blíží ke konci? Ano, má. Naprostá většina se dá totiž skvěle kombinovat s kontrastními materiály, jako je pletenina nebo kůže. Ve spojení s tenkým rolákem, stylovou mikinou, objemným svetrem a klidně třeba teniskami je tak můžete nosit ještě dalších pár týdnů. Odložte je zkrátka až ve chvíli, kdy se opravdu ochladí a látka kalhot vám přestane stačit.

Který střih vybrat?

Co se týče střihů, největší rozdíl pocítíte v šíři nohavic a také pase. Pokud máte postavu ve tvaru přesýpacích hodin nebo hrušky, nebojte se zdůraznit střed těla a odneste si do kabinky kalhoty do pasu. Pakliže jste jablkové a řešíte silnější pas, zamilujete si kalhoty s elastickým pasem, které se siluetě přizpůsobí.

Načítám