Hlavní obsah

Ideální proměna pro brunetky? Mahagon střídá barva višní

Foto: Stephane Cardinale - Corbis, Gettyimages.com

Foto: Stephane Cardinale - Corbis, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak se stane červená barva ve vlasech cool? Obarví si je tak zpěvačka Dua Lipa a trend Cherry Red Hair je na světě. Co musíte zvážit, než se pro tento oslnivý a tak trochu femme fatale odstín rozhodnete?

Článek

Americká zpěvačka albánského původu, módní ikona a ambasadorka YSL Beauty Dua Lipa nosí tlumenější tmavě červený odstín s fialovými odlesky už půl roku. Barva si vysloužila název #CherryRedHair(Višňová červená). Image ji provází novou hudební érou, která vyvrcholí 3. května vydáním třetího alba Radical Optimism.

Cherry Red Hair jako Dua Lipa

Za její proměnou stojí kadeřník Ben Gregory. Cílem bylo docílit „vamp červené“, aby působila moderně a zároveň měla dotek nostalgické éry supermodelek v 90. letech, jak řekl kadeřník pro britský web Marie Claire. Jak se jim to povedlo, můžete posoudit sami:

Jak na červenou barvu?

Jak takové barvy dosáhnout? Záleží na tom, zda chcete jít do syté permanentní barvy, nebo pouze přelivu, který se vymyje rychleji. Pokud je vaší výchozí barvou černá, jako měla předtím zpěvačka, v salonu si posedíte - její kadeřník pracoval 10 hodin. „Pokud má klientka velmi tmavé vlasy, musí se nejdřív zesvětlit a následně nabarvit na požadovanou červenou. Jestliže jsou vlasy ale v odstínu přírodní hnědé a jsou nebarvené, není potřeba je předtím zesvětlovat,“ vysvětluje Jakub Čejchan z pražského Red Salonu. Platí, že čím světlejší podklad, tím zářivější odstín můžete získat.

Pokud byste si toužili zářivý odstín udržovat dlouhodobě, počítejte s častými schůzkami s vaším kadeřníkem, ideálně jednou za měsíc. „Přeliv se vymývá poměrně rychle, barva tolik ne, ale postupně bledne. Obě varianty ale můžete doma oživit pomocí barevného kondicionéru,“ radí kadeřník. Také je potřeba používat domácí vlasovou péči pro barvené vlasy, která prodlužuje trvanlivost odstínu a dodá vaší hřívě lesk.

Foto: Archiv firem

Tónovací kondicionér Biolage ColorBalm, 483 Kč (250 ml), prodává Notino; Kondicionér pro oživení mahagonových odstínů Wella Professionals Invigo, 287 Kč (200 ml), prodává Moje WellaFoto: Archiv firem

Červená: Komu sluší?

Výhodou tohoto odstínu je, že funguje jak pro tmavší, snědší typy s olivovou pletí, tak i pro porcelánové Sněhurky. Váš kadeřník si navíc může vyhrát se zářivostí barvy nebo různými odlesky a přizpůsobit je vašemu typu pleti. Pro brunetky to nebude až takový skok, zvláště když sáhnete po tmavším červeném odstínu, jako má Dua Lipa. U blondýnek by to naopak byla velká proměna a opravdu ji zvažte.

„Osobně bych červenou ve vlasech viděl spíš na mladších slečnách, které se umí k této barvě správně obléknout. Samozřejmě ji mohou nosit i zralejší ženy, ale záleží na více faktorech, jako je osobnost a styl dané nositelky,“ míní kadeřník. „Je poměrně tenká hranice, kdy tyto odstíny působí cool, nebo jako velký omyl,“ říká na závěr Jakub Čejchan a my podepisujeme.

Načítám