Hlavní obsah

Nepostradatelný doplněk jara? Přidejte do vlasů mašli a buďte koketa!

Foto: Jeremy Moeller, Gettyimages.com

Foto: Jeremy Moeller, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak ozvláštnit účes? Přidejte ten nejvíc trendy doplněk, kterým jsou mašle všech druhů i velikostí. Inspirujte se, jak je zakomponovat do účesu. Tato estetika totiž vládne módnímu světu.

Článek

Koketa, nebo stylová Pařížanka? Obojí! Mašle do vlasů je doplněk, pomocí kterého můžete měnit svoji módní identitu každý den. Nejvíc rezonovaly ve vánoční sezoně, kdy doplňovaly večírkové šaty, ale jejich sláva přetrvává i v rámci jara. A my se na tomto trendu rády povezeme dál!

Romantický vintage styl

Beauty a módní trendy v dnešním světě propojuje slovo estetika a jednou ze současných tendencí je estetika kokety (#coquette aesthetic). Tu definuje romantický vintage styl, to jsou mašle ve vlasech i na oblečení, volánky, růžová a všechno, co je líbivé a možná až trochu infantilní. Dnes z tohoto trendu vybíráme mašle.

Miluje je například influencerka a make-up artistka Lucia Sládečková (@lucidstyle_official): „Jsou neoddělitelnou součástí mých hairstylingů. Nosím je už dlouho a snad na každou příležitost. Mému looku dodají vždycky šmrnc,“ říká. „Kombinuji je s polorozpuštěnými vlasy a nejčastěji nosím černou. Pořídila jsem si i pudrovou růžovou z lesklejšího materiálu a žlutou, která je momentálně moje barva a podtrhuje můj romantický styl.“

Do trendu kokety dolaďte i líčení: „Zvolila bych jemné oční linky, které prodlouží oči do kočičího tvaru. Můžete to podpořit i umělými řasami. Zvolte trsy a lepte je pouze do vnějších koutků. K tomu přidejte rtěnku v nude odstínu a věřím, že si tento styl zamilujete stejně jako já,“ dodává Lucia.

Jak uvázat mašli ve vlasech

Mašle ve vlasech doplní skvěle outfit s džínami a tvídovým sakem, jednoduchou bílou košili, ale i všelijaké romantické šaty. Můžete si pořídit mašli na sponě - aranžování už nemůže být lehčí: Vyčesejte si falešný culík, použijte co nejužší gumičku a tu schovejte pod sponu mašle. Variantou jsou také scrunchie gumičky s mašlemi nebo užší šátky, ze kterých si mašli vytvoříte omotáním okolo culíku. Nebo zaběhněte do nejbližší galanterie a vyberte si stuhu dle vaší preference. Skvělý tip na její zavázání najdete ve videu:

@tinipeart

my hair ribbons always look a bit rubbish when I do it the normal way so I’ve done some bow tying research and created this hack to tie the perfect hair ribbon 🎀❄️✨ #hairribbonbow #hairribbontutorial

♬ original sound - conan - conan

Načítám