Hlavní obsah

Největší proměna konzervativní princezny Kate: Nový účes je překvapení, má přerostlou ofinu a balayage

Foto: Max Mumby, Gettyimages.com

Foto: Max Mumby, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Princezna Kate jde s dobou. Tedy přesněji řečeno, pomalu našlapuje. Do šatníku zařadila víc růžové v rámci mánie barbiecore a nyní se nechala zlákat delší ofinou, takzvanou curtain bangs. A jak jinak – sluší jí to!

Článek

Výstřední trendy a dramatické proměny zevnějšku – to zrovna není typická devíza britské královské rodiny. Zato elegance, vytříbený styl a nadčasová krása ano. Přesto je princezna Kate považována za módní ikonu – dokáže totiž aktuální trendy převzít po svém a zařadit je do svého uhlazeného stylu. Nedávno se ukázala s novými vlasy – a jsou nádherné.

Delší ofina ve stylu Kate

Princezna se ukázala na veřejnosti v rámci návštěvy mužské věznice v Surrey a překvapila novým účesem. Pěšinku měla uprostřed, což moc často nemívá, a obličej jí lemovaly prameny sestříhané do curtain bangs (= delší rozdělená ofina) a natočené směrem ven. V kombinaci s vlnami se tak vytvořily kaskády, které jí krásně rozzářily obličej.

A když se podíváte na snímek blíž, zjistíte, že má kadeře decentně promelírované technikou balayage, tedy tak, aby to vypadalo jen jako od sluníčka. Jde o malé změny, ale pro vytrénované oko fanouška královské rodiny jsou zásadní!

Jak jde čas s účesy princezny Kate

Princezna z Walesu byla obdařena hustými a kvalitními vlasy. A když jí je někdo šikovný předtím, než opustí Kensingtonský palác, vhodně upraví, pak není divu, že jde vždy o parádní podívanou.

Její účesy jsou většinou nadýchané, plné objemu i lesku a velmi často mívá vlasy podtočené dovnitř (když je má zrovna kratší). Občas vystřídá velký kulatý kartáč za kulmu, ale spíš je vidět s nadýchanými kaskádami. A to je přesně styl, jenž je opět trendy a který ona sama nosila už v době zásnub s princem Williamem v roce 2010. Nyní nosí vlasy velmi dlouhé a přidala k nim ještě výraznější sestříhání a moderní ofinu.

Nejhezčí účesy princezny Kate

Fascinátory a drdoly protentokrát vynecháváme, pokochejte se spíš střihem a dokonalými vlnami. Princezna nenosí moc často vlasy vyčesané vzhůru z obličeje, protože má blízko spánku jizvu po operaci z dětství. I když jeden drdol, kterým ohromila samotného Jamese Bonda, jsme nemohli vynechat:

Chcete mít vlasy jako princezna?

Za princezninými účesy a střihem stojí kadeřnice Amanda Cook Tucker, která ji chodí stříhat domů, do Kensingtonského paláce. A jak její práci napodobit? Základem je nechat si dobře sestříhat vlasy (slyšeli jste o butterfly cut?), protože pak lépe drží tvar. Cesta k tomu vede přes foukanou pomocí kulatého kartáče nebo kulmofénu. Větší, „skákavý“ objem budou mít vlasy zastřižené lehce pod klíčními kostmi – a také musejí být dostatečně v kondici a hydratované.

  • Čím jsou vlasy delší, tím je samozřejmě těžší v nich objem udržet. Pořiďte si vlasové přípravky na objem: texturizační sprej, šampon i kondicionér. A na závěr nezapomeňte účes přestříkat sprejem pro lesk!

Jak si vyfoukat vlasy jako od kadeřníka

Načítám