Hlavní obsah

Nechcete botox, ale štvou vás vrásky? Odpovědí je ofina. Tyhle jsou ty nejslušivější!

Foto: AxelleBauer-Griffin - GettyImages.com

Foto: AxelleBauer-Griffin - GettyImages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jde o pár střižených pramenů, ale díky tomu, že lemují obličej, umí velká kouzla. Ofina vás omladí, skryje vyšší čelo, dodá vám rozvernost i nenucený francouzský šarm. Tohle jsou nejkrásnější ofiny showbyznysu.

Článek

V poslední době vzbudila asi největší rozruch herečka a zpěvačka Jennifer Lopez. Tahle dáma je proslulá svým hárem, které z velké části tvoří příčesky, proto když se objevila koncem června v ofině, moc jsme jí to nevěřili. A také jsme udělali dobře!

Paparazzi fotky prozradily, že žádnou ofinu nemá, zvolila pro fotku příčesek. Ten ale vypadá velmi věrohodně. Mnohdy totiž působí umělá ofina jako… prostě uměle a hodí se jen na zkoušku a pro představu, zda byste se v ní cítily dobře. Podívejte se, kterým slavným ofina vyloženě sluší.

Magická moc ofiny

Ofina vyžaduje po ránu trochu práce navíc, nemůžete vlasy jen tak stáhnout dozadu do gumičky a jít. Za to se vám ale odmění jakožto nejlepší módní doplněk, protože dokáže obličej zkrášlit.

Podívejte se třeba na ofinu ve stylu nedávno zesnulé Jane Birkin. Je vzdušná, lehce prostříhaná a obličej zvýrazní a zároveň dokáže zjemnit ostřejší rysy. Francouzský šarm je zaručený. Když není moc hustá, dokáže ubrat roky, tak jako herečce Reese Witherspoon. Tu fanoušci obviňují, že je jako Benjamin Button - nestárne, ale mládne!

Ofina pro všechny

Nyní trochu teorie. Komu ofina vyloženě nesluší? Nikdo takový neexistuje, protože ofin je tolik druhů, jako je různých tvarů obličeje a typů vlasů - i ty totiž rozhodují o podobě ofiny. Vzít do ruky nůžky (myslíme svěřit se do rukou kadeřníkovi) je fajn nápadem, když nejste spokojené s předními prameny, například proto, že se lámají.

Nemusíte je hned stříhat nad obočí. Nejdřív zkuste přerostlou, delší ofinu, která končí asi 3-4 centimetry pod očima a nosí se natočená směrem ven. Tzv. curtain bangs sluší kulatému obličeji, který dokáže opticky zúžit. Sluší i hranatému obličeji, kde zase skvěle zafunguje jako prvek, který vám zjemní rysy.

Krátkou ofinu nad obočí, tzv. baby bangs, si mohou dovolit ženy se srdcovitým a oválným tvarem obličeje. Vždy je to ale o jemných nuancích ve střihu, které se dají upravit na míru. A v tom vám poradí jedině kadeřnice.

  • Pokud se vám hodně potí čelo, krátká ofina nebude dobrý nápad, zvolte spíš delší curtain bangs.

Načítám