Hlavní obsah

Krásnější a mladší prsa? Můžete je mít!

Foto: thinkstock

Pozor, prsa stárnou rychleji než jiné části vašeho tělaFoto: thinkstock

Reklama

Pozor! Prsa stárnou o tři roky rychleji než jiné části vašeho těla. Proti viditelným znakům tohoto procesu je ale možné bojovat! Vyhrajte nad vrásčitým dekoltem a povislými ňadry!

Článek

Záleží samozřejmě na mnoha faktorech a u každé ženy je tomu trochu jinak, ale faktem je, že k ňadrům je čas ještě nemilosrdnější než třeba k obličeji. Způsob, jak stárnutí prsou zpomalit, pozastavit, nebo dokonce některé již viditelné známky zvrátit, ale existuje!

Nepodceňujte kosmetiku

Většina žen pravidelně pečuje o svůj obličej, dopřává si kvalitní pleťovou kosmetiku, a možná i občas vyrazí do kosmetického salonu. O oblast dekoltu a hrudníku se ale s takovým zájmem stará málokterá žena.

„Přitom právě v těchto místech je pokožka tenká, často vystavená slunečnímu záření, a vyžaduje tedy minimálně stejnou péči jako pokožka v obličeji, a možná i větší. Bohužel řada žen na dekolt a ňadra zapomíná, takže výsledkem jsou časté pigmentové skvrny, ztráta elasticity a následná vrásčitá kůže, popraskané vlásečnice a podobně,“ varuje dermatoložka Sam Bunting.

Přitom nejde o nic složitého. Stačí v podstatě jen použít jakoukoli vaši „protistárnoucí“ kosmetiku nejen na obličej, ale právě i na oblast hrudníku. Co vám funguje na tvář, bude svědčit i vašemu dekoltu. „Každopádně tři ingredience jsou podle mě zásadní. Váš kosmetický přípravek by měl určitě obsahovat vitamin C, protože pomáhá s obnovou kolagenu a zmírňuje pigmentaci. Skvělý je také vitamin B3 a vitamin A neboli retinol,“ radí Sam Bunting.

Foto: thinkstock

Nepodceňujte péči o svůj dekolt. Kosmetika může hodně pomociFoto: thinkstock

Řekni mi, jak spíš

Na vrásčitost vašeho dekoltu má pak velký vliv to, v jaké pozici nejčastěji spíte. „Například spánek na boku může především ženám s větším poprsím způsobit nevzhledné svislé vrásky,“ říká Sam Bunting.

Změna spacích návyků to ale nevyřeší. Za prvé neexistuje snad žádná poloha, která by vašemu poprsí zajistila potřebnou ochranu před gravitací, a za druhé není v lidských silách vydržet v nějaké poloze celou noc. Každý se jednoduše ve spánku vrtí a hledá úlevu, aniž by přemýšlel, co svědčí jeho ňadrům.

Jediné, co funguje, je speciální protivrásková podprsenka určená na spaní. Místo klasických košíčků má vypolstrovaný právě střed, zakrývá a vyhlazuje tedy místo mezi vašimi ňadry.

Foto: thinkstock

Kvalitní podprsenka, a to obzvlášť na sport, je základ úspěchuFoto: thinkstock

Nenechte je poskakovat

Tělu pohyb svědčí, ovšem poprsí příliš ne. Vědci z portsmouthské univerzity spočítali, že jen při běžné chůzi se s každým vaším krokem ňadra pohnou o třiatřicet procent ze své původní pozice. Při běhu či jiném výraznějším pohybu jsou pak ta čísla samozřejmě mnohem vyšší.

„Rozhodující je nošení kvalitní podprsenky, při pohybu pak speciální sportovní podprsenky. Poskakování ňader při sportu může vést k definitivní ztrátě pevnosti prsou, jejich prověšování a ke vzniku strií. Dobrá sportovní podprsenka přitom dokáže zabránit až osmdesáti procentům těchto nechtěných pohybů,“ tvrdí britská expertka na spodní prádlo Charlotte Elliston.

Jak o svá prsa pečujete vy?

Reklama

Načítám