Hlavní obsah

Krásnější během chvíle

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Líčením můžete obličej modelovatFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snad ani neexistuje žena, která by byla zcela spokojená se svým obličejem. Líčením však můžete obličej modelovat, a během několika minut se přiblížit ke svému ideálu.

Článek

Základní věcí, kterou byste měla při líčení znát, je to, že tmavá barva oddaluje, zatímco světlá naopak přibližuje. I v líčení přicházejí a odcházejí vlny módních barev a určitý diktát v jakých barevných odstínech líčit oči, rty, tváře. Ale neměla byste se nechat zmást. Laďte svůj obličej vždy jen do barev harmonizujících s vaší osobností a stylem.

Jak oddálit a zvětšit oči

K vnitřním koutkům očí naneste světlejší odstín a postupně ztmavujte směrem k vnějším koutkům. Konturovací tužkou oko neuzavírejte, zejména použijete-li černou. Vnější koutek nechejte otevřený. Oko ještě víc otevřete, když dolní víčko obkreslíte bílou konturou.

Jak docílit plnějších rtů

Aby ústa získala na objemu, použijte konturovací tužku v barvě odstínů rtů a obkružte je těsně nad jejich linií. Používejte raději světlé odstíny rtěnky, které udělají rty plnější. Světlejší odstín růže tón v tónu naneste doprostřed rtů, nebo můžete použít i bílý stín. Konečnou tečkou je lesk na rty - lesknoucí plocha vizuálně dodává na objemu.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

S nápadými stíny opatrně!Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Jak opticky vybělit zuby

Máte-li nažloutlé zuby, rozhodně nepoužívejte odstín rtěnky, která má v sobě žlutý základ - to jsou odstíny béžové a měděné barvy. Stačí kapka červené na rtech a zuby působí bělejším dojmem.

Jak si poradit s výrazným nosem

Máte-li nos širší, použijte na vystínování stran nosu tmavší odstín make-upu i pudru. Délku nosu opticky zkrátíte, když na špičku nanesete tmavší odstín, dál potom pracujete se světlým odstínem make-upu. Přechod musí být plynulý. Máte-li nerovný nos, hrbolek vyretušujte tmavším odstínem make-upu.

Jak zeštíhlit kulatý obličej

Na to stačí dva tahy štětce s tvářenkou. Růž naneste od spánkových kostí směrem k prohlubni, která se vytvoří, když našpulíte rty. Obličej se výrazně zúží.

Jak zmírnit vystouplé nadočnicové oblouky

Zásadně nepoužívejte stíny se třpytkami, problém by se ještě znásobil. Jako podklad naneste tekutý matujíci make-up v odstínu nebo o odstín tmavší, než je vaše pleť. Potom použijte nejlépe suché matné stíny, které postupně ztmavujte od obočí směrem k rýze, kterou vytváří víčko.

Související témata:

Načítám