Hlavní obsah
3,8
(10)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Ani v teplém počasí se nám nechce vzdávat křehkých koláčů, a tak jsme jeden v květnu osvěžili citrony. Zkusíte ho?

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
28 cm průměr formy
  • 200 g másla
  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžíce cukru moučka
  • 1 plechovka kondenzovaného mléka
  • 2 ks žloutků
  • 3 ks citronu
  • 100 g borůvek
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 180 stupňů, máslo vypracujte s moukou, cukrem a špetkou soli na hladké těsto, které natlačte do koláčové formy (šikovné jsou ty s vyjímatelným dnem), dno několikrát propíchejte vidličkou a dejte na 20 minut předpéct.

02.

Mezitím zašlehejte žloutky, kůru z jednoho citronu a šťávu dle chuti (se 3 citrony je koláč příjemně kyselý) do kondenzovaného mléka a opatrně vmíchejte borůvky. Směs nalejte na předpečený korpus a ještě asi 20 minut dopečte, až náplň zpevní a okraje zezlátnou.

Související témata:

Načítám