Hlavní obsah

Krém z vlastní plazmy omlazuje pokožku. Jak to celé funguje?

Foto: Rido, shutterstock.com

Jak to udělat, abyste i vy byly se svou pletí spokojené? Víme toFoto: Rido, shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na trhu je celá řada krémů, které slibují navrátit mladistvou pokožku. Žádný z nich ale není přesně na míru vaší pleti. Až na ten, který se vyrábí z plazmy, tedy z vaší krve. Jak takový krém funguje?

Článek

Říká se, že to, že stárneme, je jediná spravedlnost na tomto světě. Tento proces lze ale naštěstí ovlivnit tak, abychom stárli pomaleji a vypadali stále dobře. Jednou z procedur, které umožňují proces stárnutí pokožky pozastavit, je takzvaný plazmolifting.

„Metoda odstředění krevní plazmy a její opětovné využití – plazmolifting – je v kosmetologii široce používána jako účinný prostředek v boji proti stárnutí pleti a navrácení jí zpět do režimu ,mládí'. Její jedinečný účinek tak účinně odstraní všechny viditelné i skryté známky stárnutí pleti,“ říká MUDr. Alena Dvořáčková Kučerová z Medical Institutu v Plzni.

Nejde přitom o metodu invazivní, která by zahrnovala řezání a šití, ale naopak tělu zcela přirozenou. Zjednodušeně se využije plazma, která se odebere z krve, a ta se zpátky vrátí do těla (vpichy do určitých oblastí), aby se zde využilo v boji proti stárnutí jedinečných látek. Díky tomu se stimulují přirozené mechanismy těla, díky kterým se buňky regenerují a nastartují se v režimu omlazení.

Nejenom po plazmaliftingu

Pokud nechcete jít na zmíněnou proceduru, můžete si u specialistů na omlazení objednat krém z vlastní plazmy, který by měl mít podobné účinky. Krém můžete využívat jak samostatně, tak jako doplněk dalších kosmetických zákroků, aby jejich použití prohloubil a usnadnil regeneraci po nich. Právě v těchto případech je používán nejčastěji.

„Krém je určen hlavně pro klientky, které jsou po ošetření plazmaliftingem a po laserových a výplňových zákrocích. Plazma krém zrychluje regeneraci a hojení,“ uvádí Milan Junášek, dermatolog z kliniky Yes Visage. Krém se hodí také po chemickém peelingu, laserových terapiích, fotoomlazení, nebo po konturní plastice.

Foto: l_i_g_h_t_p_o_e_t_, shutterstock.com

Krém na míru vaší pleti vám vyrobí jen lékařiFoto: l_i_g_h_t_p_o_e_t_, shutterstock.com

Krém vyrobený z krve

Krém si pochopitelně nemůžete jen tak dojít koupit, ale jeho příprava je složitější: „Po odběru krve klienta je ve speciálním přístroji za vysoké frekvence odstředěna a oddělena plazma od krve,“ popisuje Milan Junášek. Krém se nevyrábí jen z plazmy, dodávají se do něj ještě další účinné látky: „Spojením jedinečného autologního přípravku, který obsahuje ve své struktuře bioinertní prolongátory – ty prodlužují životnost – a stabilizátory, které umožňují zachování cenných vlastností plazmy, zvyšují prostupnost tkání a horních vrstev dermis s přidanou krevní plazmou,“ dodává Milan Junášek.

Zabrání vráskám

Krém lze využívat jako alternativu zákroku plazmaliftingu. Díky němu bude pokožka velmi kvalitně hydratovaná, krém podporuje také proces syntézy. Díky zvýšení prostupnosti se znatelně omlazuje střední vrstva pokožky, tedy dermis, na kterou nemají mnohé krémy „dosah“ a tedy i vliv. Pleť působí mladistvějším dojmem, předchází se stárnutí pleti a tvorbě vrásek.

Foto: Kzenon, shutterstock.com

Plazma je klíčový prvek omlazujícího krémuFoto: Kzenon, shutterstock.com

Jste těhotná? Musíte počkat

Ačkoli jde o látku tělu vlastní, není tento způsob omlazení vhodný pro všechny. Zapomenout na něj musí ženy, které jsou těhotné, kojí, trpí onemocněním krve, onkologickým onemocněním, akutním infekčním onemocněním. Pokud se pro krém rozhodnete, musíte mít na paměti, že se musí skladovat v chladu a spotřebovat do tří týdnů. Neobsahuje totiž žádné konzervační látky. Jeho cena se pohybuje kolem tří tisíc korun.

Jaké krémy používáte k omlazení pleti vy?

Načítám