Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Krémové těstoviny se smetanou, rozmarýnem, výraznějším sýrem a s orestovanými rajčátky při podávání ještě posypte parmazánem.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
    1
    3
  • 200 g cherry rajčat
  • 1 trochu soli
  • 2 lžíce parmazánu
    7
  • 200 g cherry rajčat
  • 250 ml smetany ke šlehání
    7
  • 100 g čedaru
    7
  • 1 lžíce čerstvého rozmarýnu
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus. V pánvi rozehřejte olivový olej, na kterém zprudka orestujte rozpůlená cherry rajčátka. Zalijte smetanou, přidejte nastrouhaný sýr a nasekaný rozmarýn, osolte a krátce povařte. Směs promíchejte s těstovinami a podávejte se strouhaným parmazánem.

Načítám