Hlavní obsah

Křtiny prince Louise: Komu to slušelo nejvíc?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Aktualizováno

Poprvé se na veřejnosti objevili jako pětičlenná rodina a nesmírně jim to slušelo. V Královské kapli v paláci svatého Jakuba se včera vpodvečer konal křest jedenáctitýdenního prince Louise, nejmladšího syna prince Williama (36) a vévodkyně Kate (36). A takhle ta sláva dopadla.

Článek

Na křest byli pozváni jen nejbližší příbuzní a přátelé rodiny, a tak se obřadu zúčastnili kromě pyšných rodičů a jejich dětí i Williamův otec princ Charles (69) s manželkou Camillou (70), Williamův bratr princ Harry (33) a jeho žena Meghan (36), rodiče vévodkyně Kate a její sestra Pippa (34) s manželem Jamesem (42). A k tomu samozřejmě šest kmotrů a kmoter malého Louise. Chyběla jen královna Alžběta (92) a její manžel Philip (97), kterým to nedovolil nabitý pracovní program.

Tradice nade vše

Celý obřad se konal ve jménu tradic, na které královská rodina velmi dbá. Křtilo se, jak je tradicí, vodou z posvátné řeky Jordán, a i šatičky, které na sobě malé princátko mělo, nebyly vybrány jen tak. Jde totiž o repliku róby, ve které v roce 1841 křtila královna Viktorie svoji nejstarší dceru, taktéž Viktorii. Až do roku 2008 se křtilo samozřejmě v těch původních, nicméně za ta léta se značně opotřebovaly, tak se musela ušít věrná replika.

A zářila i vévodkyně Kate se spícím miminkem v náručí. Ta oblékla model v krémové barvě (tuhle barvu zvolila i na křty svých starších dětí) od návrháře Alexandera McQueena. Ani to nebylo překvapení, protože jí navrhoval nejen svatební šaty, ale i šaty na předešlé křty.

Foto: Profimedia.cz

Takhle to slušelo Kate při předešlých křtech, zleva George a CharlotteFoto: Profimedia.cz

A skvěle vypadaly i další dvě dámy, které budí velký zájem veřejnosti. Manželka prince Harryho a čerstvá vévodkyně ze Sussexu Meghan a těhotná sestra vévodkyně Kate Pippa.

Meghan a Pippa? Oslňovaly!

Foto: Profimedia.cz

Meghan tentokrát zvolila outfit v barvě khaki a chybu rozhodně neudělalaFoto: Profimedia.cz

Meghan má sama krémovou barvu v oblibě, ale bylo logické, že pro tentokrát ji přenechala vévodkyni Kate. Sama zvolila decentní šaty v barvě khaki s lodičkovým výstřihem a doplňky v téže barvě a vypadala báječně.

Pippa si vzala jemné a trochu volnější bleděmodré šaty s límečkem, pod kterým se jí mírně klenulo zakulacující se bříško. Pokud by ale její těhotenství nebyla už tak trochu věc veřejná, nejspíš by si ho stále nikdo ještě nevšimnul.

Foto: Profimedia.cz

Na Pippě stále není těhotenství vidětFoto: Profimedia.cz

Ne tak striktně

Přestože William a Kate jsou zastánci královského protokolu a na tradice si potrpí, u křtů svých dětí se přece jen pravidel až tak striktně nedrželi. Mezi kmotry George, Charlotty, ani Louise nebyli pouze monarchové, jak tomu bylo dříve zvykem, ale i „prostý lid“.

Foto: Profimedia.cz

Tak to je on, jedenáctitýdenní princ LouisFoto: Profimedia.cz

George měl kmotrů sedm a byli mezi nimi nejen blízcí přátelé Williama a Kate, ale také princezny Diany. Jako zástupce královské rodiny byla jednou z kmoter Zara Tindall (38), sestřenice prince Williama. Mimochodem – ta porodila 18. června druhou dceru.

To křtiny jeho sestry proběhly v roce 2015 na Sandringhamském panství, v kostele sv. Máří Magdalény. V něm mimochodem byla po svém narození pokřtěna i princezna Diana. Malá princezna měla tehdy o dva kmotry méně. Opět mezi nimi byli přátelé obou rodičů, a také sestřenice prince Williama, lady Laura Fellowes (37), která je dcerou nejstarší sestry princezny Diany.

Foto: Profimedia.cz

Dokonalá rodinka. Takhle se při křtu nejmladšího syna vévodkyně Kate a William poprvé ukázali veřejnosti jako pětičlenná rodinaFoto: Profimedia.cz

Proč měl George nejvíce kmotrů? Odpověď je snadná. Jde o potencionálního budoucího krále. Pravděpodobnost, že se princezna Charlotte stane jednou královnou, je minimální. Byť je v tuto chvíli čtvrtá v pořadí, pokud jednou bude mít její starší bratr děti, v hierarchii ji předběhnou. To samé platí i o princi Louisovi. Na sourozence prince George nebudou v budoucnu pravděpodobně kladeny takové nároky jako na něj. V podstatě jde o podobný model, jako je v případě Williama a Harryho.

Tak co myslíte, které z dam to nejvíc slušelo? 

Reklama

Načítám