Hlavní obsah

Křtiny prince Louise: Kdo jsou kmotři?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Dnes je ten den! Poprvé od porodu čeká prince Louise, třetího potomka vévodkyně Kate (36) a prince Williama (36), velká oficiální událost. Bude pokřtěn v Královské kapli v Paláci svatého Jakuba.

Článek

Je to přesně jedenáct týdnů, co se princ Louis Arthur Charles narodil a dnes bude i pokřtěn. Je to sice o dva týdny později, než měli křest jeho starší sourozenci, má to ale svůj důvod – 9. července je totiž výroční dne, kdy se zasnoubila, tehdy ještě princezna, Alžběta (92) s Philipem Mountbattenem (96).

Křest se sice koná v den výročí jejich zasnoubení, ale ani jeden z nich se ho nezúčastní. Na křest samozřejmě pozváni byli, ale královna s manželem jednoduše nestíhají. Vrací se z Norfolku a čeká je velmi náročný týden plný oslav stého výročí RAF a také páteční návštěva prezidenta USA Donalda Trumpa (72).

Obřadu se podle všeho zhostí hlava anglikánské církve, canteburský arcibiskup Justin Welby (62). Ten, mimo jiné, křtil letos na jaře i vévodkyni Meghan (36) a zároveň ji a prince Harryho (33) oddával.

Harry ani Pippa, ale ani Meghan

Co je ale největším překvapením obřadu? Seznam kmotrů, který princ William a vévodkyně Kate dnes odtajnili! Přestože se spekulovalo, že by se mezi kmotry a kmotrami měli konečně objevit sourozenci rodičů (tedy Katina sestra Pippa a princ Harry jako bratr Williama) a také, že se téhle cti možná dostane i Harryho čerstvé manželce Meghan, je to všechno zase jinak.

Louise bude mít celkem šest kmotrů. Na seznamu je dlouholetý a blízký kamarád prince Williama Nicholas van Cutsem, Williamův spolužák z Eton College sir Harry Aubrey-Fletcher, kamarád Williama a Kate Guy Pelly (majitel nočního klubu, který má pověst pijana a tak trochu dvorního šaška, ale o jeho loajalitě a věrnosti nikdy nebylo pochyb), lady Laura Meade je také společná kamarádka Williama a Kate a její muž je kmotrem princezny Charlotty, Robert Carter jako kamarád ze školních dob vévodkyně Kate a nakonec sestřenice Kate Lucy Middleton.

Foto: Profimedia.cz

Malý Louis bude dnes pokřtěnFoto: Profimedia.cz

Takže Harry i Pippa mají smůlu, kmotry se nestane ani jeden z nich. Mezi pozvanými ale samozřejmě jsou a obřad si i tak jistě užijí. Koneckonců princ Harry má pro svého nejmladšího synovce připravený krásný dárek – první vydání knížky medvídek Pú (v originále Winnie-The-Pooh) za osm tisíc liber (v přepočtu více než 234 tisíc korun).

A samozřejmě i my přejeme malému Louisovi vše nejlepší!

Reklama

Načítám