Hlavní obsah

Kudrliny - dar, nebo prokletí?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Kudrnaté vlasy vyžadují zvláštní péčiFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kudrliny jsou velmi ženské a pro mnohé muže také pořádně sexy! Jsou nepřehlédnutelnou ozdobou, která romanticky rámuje tvář a sluší nejlépe ženám s podlouhlým obličejem. Ale aby byly hebké, lesklé a poddajné, vyžadují důkladnou péči a speciální přípravky. Tady jsou!

Článek

Dejte vlasům, co potřebují

Špatně se upravují a dělají, si co chtějí? I během dne nabývají na objemu a mají tendenci krepatět? Ráno vyběhnete s účesem podle svých představ, ale stačí trochu vlhkosti ve vzduchu a výsledek je v nenávratnu? Ano, to jsou kudrliny - proto musíte používat přípravky, které jsou pro tuto hřívu určeny - tedy rozhodně ne s obsahem alkoholu. Místo laků a gelů na vlasy je upravujte raději fixačními krémy. K barvení přistupujte velmi opatrně, neboť kudrnaté vlasy jsou od přírody suché a porézní, nechejte raději chemické zásahy na odbornících. Také nepoužívejte kartáče, ale hřebeny s širokými zuby. S vlasy si přes den nehrajte, nenatáčejte kudrny na ukazováček apod. Veškeré vaše snažení musí být soustředěné na to, aby vlasy nekrepatěly a nestáčely se, jak chtějí.

Na mytí záleží

Nová dimenze profesionální péče Shine Curl šamponu (L'Oréal) vyživuje vlasové vlákno, tvaruje vlny a dodává lesk. Kombinace posilujícího bio-mimetického ceramidu, výtažků z jadérek hroznů a aktivních složek se přičiní o perfektní vytvarování vln plných života. Má vůni bílých květů a vlasy po umytí rozčešete v případě nouze i bez kondicionéru.

Foto: archiv firmy

Jak na kudrny?Foto: archiv firmy

Šampon Fresh Curls Shampoo MINI pro vlnité vlasy s exkluzivním Redken Elasta Shield Complexem obsahuje směs kokosového oleje, vápníku a medu. Vlasy jsou po použití jemně očištěné, vlny pružné a díky kokosovému oleji hladké a snadno ovladatelné.

Naneste šampon nejlépe v trošce teplé vody rovnoměrně na mokré vlasy a vytvořte pěnu. Mytí neopakujte. Pečlivě a důkladně opláchněte.

Vlasy potřebují výživu masky a kondicionér

Maska Shine Curl intenzivně vyživuje vlasové vlákno. Naneste a vmasírujte do umytých a ručníkem prosušených vlasů. Nechte působit 3 minuty. Pečlivě opláchněte. Zásadně nenanášejte na neumyté vlasy. A jednou za čas můžete masku využít i k déle trvajícímu zábalu.

Kondicionér Fresh Curls Conditioner Redken pro vlnité vlasy optimálně ošetřuje a zvlhčuje vlnité vlasy, které jsou po použití snadno ovladatelné a lesklé. Základní složkou je kokosový oleje, vápník a med.

Nezapomeňte - šampon a kondicionér používejte od jedné značky a řady, vzájemně se doplňují a přispívají k dokonalosti vašich vlasů.

Letošním trendem jsou vyhlazené vlasy, ale v příští sezoně se kudrlinám zablýská na lepší časy. Vycházejte z toho, co vám příroda přisoudila, nesnažte se je za každou cenu vyhlazovat, ztratily by vitalitu. Může vám být útěchou, že v této době je stejně obtížné či lehké narovnat vlasy, jako je zvlnit.

Související témata:

Načítám