Hlavní obsah
3,6
(16)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Zkuste si upéct kuře na způsob kachny. Bude vonět po koření, medu a oblíbí si jej celá rodina. Podávejte se zelím a domácími bramborovými knedlíky.

30 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks kuřecích stehen
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička kmínu
  • 3 ks bobkového listu
  • 1 lžíce medu
Bramborové knedlíky
  • 1 000 g brambor
  • 250 g hrubé mouky
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 1 lžíce soli
Červené zelí
  • 1 sklenice červeného sterilovaného zelí
  • 1 lžíce oleje
  • 1 ks červené cibule
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 ks badyánu
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžíce medu
Článek

Postup

01.

Kuřecí stehna osolte, opepřete, dejte do pekáče, zasypte kmínem, přidejte bobkový list a podlijte troškou vody. Přiklopte a pečte 50 minut při 160 °C, odklopte a ještě pečte 10 minut při 210 °C dozlatova. Ke konci pečení přidejte med.

02.

Mezitím si připravte bramborové knedlíky. Uvařte brambory i se slupkou, nechte lehce vychladnout a oloupejte. Najemno je nastrouhejte a smíchejte s moukou, škrobem a solí. Na pomoučněném vále vypracujte z těsta tři šišky, nechte je chvilku odpočinout. Přiveďte k varu osolenou vodu. Knedlíky vařte podle velikosti 20 až 25 minut. Vyndejte a nakrájejte na plátky.

03.

Sterilované zelí slijte. V rendlíku orestujte na oleji nasekanou cibuli, přidejte zelí, kmín, badyán a duste do měkka, asi 20 minut. Podle potřeby podlijte vodou. Dochuťte solí, pepřem a medem. Před podáváním badyán vyhoďte.

04.

Kuřecí stehna podávejte s knedlíky a zelím. Zalijte výpekem z masa.

Tak co? Vyzkoušíte tuto „lehčí kachnu“ i u vás doma?

Reklama

Načítám