Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Šetříte a trpíte při pomyšlení na měsíc o chlebu a vodě? Vařte chytře! S využitím sezonní zeleniny, ale i masa, se dá vařit vyváženě, chutně, a přitom levně.

20 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks červené cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 kg kuřecích jater
  • 150 ml červeného suchého vína
    12
  • 3 lžíce balzamikového octa
    12
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
K podávání
  • 4 ks čerstvého pečiva
    1
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte na jemno a pomalu ji, asi 10 minut, opékejte na rozehřátém oleji.

02.

Mezitím očistěte játra a nakrájejte je na menší kousky. Zvyšte plamen, ke změklé cibuli přidejte játra a zprudka ze všech stran orestujte, aby se zatáhla. Podlijte vínem a nechte ho z větší části odpařit.

03.

Na závěr dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a balzamikovým octem. Podávejte s čerstvým pečivem, kterým vytírejte vzniklou šťávu.

Tip: Další skvělé maso, které je trochu opomíjené a rozhodně vás nezruinuje, jsou drůbeží krky. Připravíte z nich silný vývar se spoustou masa nebo třeba tuhle kukuřičnou polévku.

Máte i vy nějaký zajímavý tip na levné a chutné jídlo? 

Související témata:

Načítám