Hlavní obsah
3,3
(189)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Vypadá sice nenápadně, ale tahle omáčka je naprosto božská! Krásně krémová a s vyváženou chutí nivy, špenátu a sušených rajčat perfektně doplní jemné kuřecí maso. Když ji navíc podlijete trochou vína, které budete k jídlu servírovat, získá o další chuťovou dimenzi více.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks kuřecích prsou
  • 1 lžička čerstvého oregana
  • 2 lžíce másla
  • 8 ks sušených rajčat v oleji
  • 1 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 125 ml bílého vína
  • 1 kelímek smetany na vaření 12%
  • 1,5 lžíce dijonské hořčice
  • 110 g sýru s modrou plísní
  • 250 g listového špenátu
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Kuřecí prsa rozdělte na dva plátky, z obou stran osolte, opepřete, posypejte oreganem a dozlatova opečte na rozpáleném másle spolu s trochou oleje z rajčat. Vyndejte z pánve. 

02.

Podle potřeby přidejte ještě trochu oleje a na výpeku nechte zesklovatět na měsíčky pokrájenou cibuli. Přidejte nasekaný česnek a proužky sušených rajčat, ještě pár vteřin restujte, aby se česnek rozvoněl, ale nespálil, a zalijte vínem.

03.

Přiveďte k varu, osolte, vmíchejte smetanu, hořčici a trošku vody, do pánve vraťte maso a pod poklicí duste asi 15–20 minut doměkka. Vmíchejte rozmrazený špenát, nadrobený sýr a pořádnou dávku čerstvě mletého pepře.

04.

Podávejte se zbytkem vychlazeného vína a těstovinami, rýží, šťouchanými bramborami nebo jen listovým salátem a čerstvou bagetou.

Tip: Místo sušených rajčat dejte do omáčky hrst vlašských ořechů.

Ještě jednodušší je uvařit kuře rovnou i s přílohou: zkuste tohle kořeněné kuře s červenou čočkou, pečené kuře s bramborami a slaninou nebo kuře s kukuřičnou rýží.

Reklama

Související témata:

Načítám