Hlavní obsah

Kuře s bulgurem po řecku

Hodnocení:
(123)
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Jen pár minut přípravy, ani ne půlhodinka vaření a pouze jedna špinavá pánev a miska – toť vše, co potřebujete na šťavnaté kuře po řecku. Dusí se rovnou i s přílohou a díky opečení má hezky zlatavou kůrčičku. Prostě ideální rychlá a jednoduchá večeře.

Ingredience pro:
4 porce
Na kuře
  • 4 horní kuřecí stehna
  • 4 kuřecí spodní stehna
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička kopru
  • 1 lžička mleté sladké papriky
Dále
  • 1 hrnek pšeničného bulguru
  • 3 hrnky vývaru
  • 3 hrsti baby špenátu
  • 6 sušených rajčat v oleji
  • 1 hrst černých oliv
  • 1/2 citronu
  • čerstvé bylinky
  • sýr feta
  • 2 lžíce olivového oleje
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Na každou porci jsem dala jedno horní a jedno spodní stehno, ale použít můžete celé čtvrtky, stehna nebo jen paličky, případně prsa, ovšem maso s kostí a kůží bude mnohem šťavnatější. Olej smíchejte s malou lžičkou soli, čerstvě mletým pepřem, balzamikovým octem, nasekaným česnekem, oreganem, koprem a paprikou a kuře v této směsi důkladně obalte. Když si vzpomenete, připravte ho den předem a nechte přes noc marinovat.

Krok 2: Ve velké pánvi rozpalte další dvě lžíce oleje a maso na něm z obou stran tři až pět minut dozlatova opečte. Vyndejte stranou.

Krok 3: Do výpeku vmíchejte bulgur, vývar, špenát, pokrájená rajčata, olivy a citronovou šťávu, přiveďte k varu a do pánve vraťte kuře. Pod pokličkou duste asi 25 minut doměkka.

Krok 4: Posypejte nadrobenou fetou a čerstvými bylinkami a můžete podávat!

Tip: Recept je inspirovaný americkým blogem Half Baked Harvest, kde autorka používá místo bulguru špaldu, případně quinou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.