Hlavní obsah

Kuřecí prsíčko na paprice

Hodnocení:
(8)
Foto: Archiv
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
1 hodina 15 minut
Náročnost
nízká

Klasika jménem kuře na paprice je oblíbená v nejedné české rodině. Je to velmi jednoduchý a navíc finančně vcelku nenáročný recept. Jestli máte omáčku rádi více do sladka, můžete ji podobně jako rajskou dochutit trochou strouhaného perníku.

Ingredience pro:
4 porce
  • 4 kuřecí prsa
  • sůl
  • olivový olej
  • 1 cibule
  • 2 lžíce másla
  • 4 bobkové listy
  • 4 kuličky celého nového koření
  • 4 kuličky celého černého pepře
  • 1 lžíce sladké mleté papriky
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 125 ml smetany ke šlehání 30%
Článek

Postup:

Krok 1: Kuřecí prsa osolte, vložte do mísy, zakápněte olivovým olejem a vložte do lednice.

Krok 2: Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte na másle dozlatova. Přidejte bobkový list, nové koření, pepř i červenou papriku a nechte krátce pustit barvu a vůni. Zalijte vývarem a vařte na mírném ohni 40 minut. Troubu předehřejte na 160 °C. Hladkou mouku na pánvi orestujte do zlatohněda a nechte vychladnout. Za stálého míchání přidejte mouku do vývaru a vařte 15 minut. Omáčku sceďte, přilijte smetanu a sůl a nechte ještě pět minut provařit.

Krok 3: Na rozpálené pánvi zprudka opečte kuřecí prsa dozlatova – cca tři minuty z každé strany. Pak je vložte do ohnivzdorné nádoby a deset minut dopečte v troubě. Podávejte s omáčkou a s rýží nebo těstovinami.

Jak děláte kuře na paprice vy?

ynezorPumanzeSaNyknalC