Hlavní obsah
3,5
(11)
Foto: Stream.cz

Foto: Stream.cz

Pro milovníky vaření, kteří kouzlu propadli nedávno, a teprve sbírají zkušenosti, tu máme recept z nového dílu pořadu S kuchařem u plotny na Stream.cz. Šéfkuchař Zdeněk Marcín vás dnes naučí dokonalý kuřecí vývar, který můžete podávat s lehkým svítkem.

20 min.
Příprava
5 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
Polévka
  • 1 000 g kuřecích skeletů
  • 2 l vody
  • 1 ks řapíkatého celeru
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks cibule
  • 4 kuličky nového koření
  • 10 kuliček pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 list bobkového listu
  • 2 lžíce oleje
Článek

01.

Kuřecí skelety nasekejte na menší kousky, dejte na pomaštěný pekáč a pečte v troubě na 180 °C asi 15 minut, aby měl vývar intenzivnější chuť.

02.

Cibuli mezitím překrojte na půl a mrkev i řapíkatý celer nakrájejte na kostičky.

03.

Cibuli i se slupkou opečte na pánvi, trvat to bude asi 2 minuty.

04.

Připravte si větší hrnec, vložte pečené kosti, nalijte na ně 2 litry vody a nechte vodu vařit, dokud se na ní nezačne dělat pěna. Tu potom lžící odeberte, aby vývar zůstal hezky čirý. Přidejte koření, cibuli a zeleninu a nechte na pomalém plameni táhnout alespoň 4 hodiny.

05.

Vývar sceďte, dochuťte případně solí, vložte do něj  krupicový svítek, na jehož přípravu jsme publikovali výborný recept  a jehož příprava je velmi snadná, a můžete podávat.

Kdybyste chtěli celý postup vidět maximálně návodně, otevřete si video návod S kuchařem u plotny  Kuřecí vývar s vaječným svítkem na Stream.cz.

A jak děláte vývar či svítek vy?

Reklama

Související témata:

Načítám