Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Kuskus můžete podávat jako přílohu k masu nebo ho použít jako hlavní surovinu pro celé jídlo. Vyzkoušejte variantu s brokolicí.

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 70 g kuskusu
    1
  • 140 ml vody
  • 150 g brokolice
  • 150 g cottage sýru
    7
  • 1 lžička čerstvého oregana
  • 1/2 lžičky bylinkové soli
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička jedlé sody
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Do vroucí vody vložte očištěné růžičky brokolice, přidejte lžičku sody (aby si zelenina zachovala krásnou barvu), přiklopte pokličkou a vařte asi 5 minut.

02.

Do druhého hrnce nalijte vodu. Ve chvíli, kdy se začne vařit, ji stáhněte z plotny, nasypte do ní odměřené množství kuskusu a nechte pod pokličkou asi 5 minut.

03.

Poté do něj přimíchejte okapané růžičky brokolice, smíchejte se sýrem a lžící oleje. Osolte, okořeňte a podávejte ještě teplé.

Pokud kuskus ještě neznáte, něco málo se můžete dovědět v našem článku o této zázračné těstovině.

Související témata:

Načítám