Hlavní obsah

Kuskus: Rychlá a levná večeře!

Foto: Thinkstock

Kuskus je pro nás netradiční surovinaFoto: Thinkstock

Reklama

Překvapení dne – tím pro mě byly čtyři nápady z kuskusu, který jsem v kuchyni použil vůbec poprvé. A jak to šlo? Hotová pohádka! Africká tradiční surovina chutná i vypadá zdravě, je to něco úplně jiného, než obvykle v Česku jíme, a hlavně – je hotová dřív, než řeknete „kuskus“. Zlákám k jeho přípravě i vás?

Článek

Tím nejúžasnějším zjištěním, co se kuskusu týče, byl podle mě fakt, že se nevaří. Odvážená porce této krupice z ječmene, prosa nebo pšenice, se totiž jen zalije vařící vodou, přiklopí pokličkou a nechá asi 5 až 7 minut odpočívat. Na obalech se jako jedna porce doporučuje 70 g kuskusu. V obchodech většinou najdete balení po 500 g (hledejte v regálech vedle mouky nebo v sekci se zdravou stravou), cena se pohybuje okolo 40 korun. Na extra výživnou a zdravou porci použijte celozrnný kuskus, na který narazíte v oddělení bio potravin. Je dražší, ale snad lepší.

Kuskus můžete podávat jako přílohu k masu nebo ho použít jako hlavní surovinu pro celé jídlo. Vyzkoušet můžete i jeden z receptů, které jsme v redakci otestovali, hotová jídla chutnala opravdu skvěle!

Nestačilo vám to? Další recepty naleznete v tipech na večeře do 30 minut.

Reklama

Související témata:

Načítám