Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Květák skvěle chutná na mnoho způsobů, i jako studený lahůdkový salát. Akorát ho nepřevařte, aby zůstal trochu křupavý.

15 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kelímek bílého jogurtu
    7
  • 3 lžíce majonézy
    3
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička soli
  • 100 g šunky
  • 100 g tvrdého sýra
    7
  • 1 ks květáku
  • 1 hrst listové petržele
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Květák rozeberte na malé růžičky a uvařte v osolené vodě do poloměkka. Zchlaďte ho a nechte okapat.  Jogurt rozšlehejte s majonézou, citronovou šťávou, pepřem a solí. 

02.

Šunku a sýr nakrájejte na malé kostičky, promíchejte s vychladlým květákem a vše spojte ochuceným jogurtem a posypte nasekanou petrželkou.

Načítám