Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Už dávno jsme vás snad přesvědčili, že kynutého těsta se netřeba bát. Stačí mít čerstvé kvasnice, trpělivost, a pak už to můžete před troubou rozjet ve velkém stylu. Třeba s kokosovým koláčem!

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
26 cm průměr formy
Těsto
  • 170 g hladké mouky
  • 50 g cukru krupice
  • 21 g čerstvého droždí
  • 25 g másla
  • 1 ks žloutků
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 špetka soli
  • 80 ml mléka
Náplň
  • 400 g polotučného měkkého tvarohu
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 50 g mandlových lupínků
  • 50 g kokosu
Drobenka
  • 50 g másla
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 4 lžíce hrubé mouky
  • 2 lžíce mandlových lupínků
  • 2 lžíce kokosu
Článek

Postup

01.

Ve vlažném mléce rozpusťte cukr a kvasnice. Kvásek přidejte do mísy k mouce, rozpuštěnému máslu, žloutku, soli a vanilkovému cukru a vařečkou vypracujte hladké těsto, které nechte na teplém místě kynout asi půl hodiny. Těsto pak rozválejte a vyložte jím koláčovou formu.

02.

Troubu předehřejte na 180 stupňů a vrhněte se na náplň (stačí jen zašlehat všechny suroviny) a drobenku (tam zase ingredience promněte mezi prsty). Koláč naplňte tvarohovou směsí, zasypte mandlovou drobenkou a pečte asi 35 minut.

Energetická hodnota celkem pro: 26 cm průměr formy
Energie12 119,32 kJ
Bílkoviny89,96 g
Tuky136,45 g
Sacharidy321,27 g
Sůl1,62 g
SAFA65,6 g
Vláknina22,19 g
Cukry132,3 g

Načítám