Hlavní obsah
4,0
(1)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Kdo by nemiloval těstoviny? Zvlášť Janiny vegetariánské lasagne s lilkem patří k výborným pochoutkám! Už jste ochutnali?

30 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 balení lasagní
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce rajčatové passaty
  • 1 ks lilku
  • 1 lžíce čerstvé bazalky
  • 200 g žampionů
  • 1 balení mozzarelly
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička cukru
Bešamel
  • 3 dl mléka
  • 1,5 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička citronové kůry
  • 2 lžíce másla
  • 1 špetka muškátového oříšku
Článek

Postup

01.

Nejprve si připravte bešamel. Rozehřejeme máslo na pánvi a za stálého míchání přidáváme mouku, do požadované konzistence. Mícháme asi minutu, dokud jíška nepřestane pěnit. Dobrým tipem je do něj přidat trochu nastrouhané citronové kůry.

02.

Lilky nakrájejte na kolečka, osolte a nechte je asi půl hodiny ‚,vypotit".

03.

Na pánvi osmahněte nakrájenou cibulku a trochu nadrobno nakrájeného česneku, přidejte nakrájené, vypocené, lilky, nakrájené žampiony a zlehka restujte. Vše osolte, přidejte rajčatový protlak, pastu a vařte ještě asi deset minut. Nakonec přidejte čerstvou nasekanou bazalku a podle chuti trochu cukru.

04.

Do zapékací misky vrstvěte pláty lasagní, rajčatovou směs, lasagne, bešamel, lasagne… Jako nejvrchnější vrstvu nechte bešamel, ten ještě poklaďte na kolečka nakrájenou mozzarellou a misku vložte asi na 40 minut, do středně vyhřáté trouby.

Zaujala vás kombinace lilku s žampiony? Vyzkoušejte i lilek plněný žampionovou směsí, nepochybně si také pochutnáte.

Související témata:

Načítám