Hlavní obsah

Láska nezná hranic: Žena se zamilovala do psa, muž do loutky

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Vypadá to, že tradiční vztahy a představy o rodině jsou na ústupu. Podle statistik se více než polovina manželství se rozvádí, přibývá single domácností i bezdětných žen. Lidé se seznamují na rychlorande nebo přes mobilní aplikace. Kdo ví, jak to se vztahy bude vypadat za pár let.

Článek

Pár, který tvoří dva muži nebo dvě ženy? Co bylo v minulosti nemožné a dokonce trestné, už dnes většině lidí přijde normální. Stejně jako se už nikdo nestydí říct nahlas, že svého partnera našel na seznamce, i když ještě před pár lety to byl způsob seznámení jen pro „zoufalce“. Některé novinky ve světě randění a vztahů však dokážou zaskočit.

Partnera vám nevyberou přátelé, ale stroj

Možná si vybavíte českou komedii Hodíme se k sobě, miláčku...? (1974), ve které manželství Vlastimila Brodského (†81) a Jany Brejchové (79) ohrozí revoluční počítač, který každému dokáže vytipovat ideálního partnera. Co bylo před téměř padesáti lety vtipnou zápletkou komedie, se nyní možná stává realitou.

Facebook totiž připravil vlastní seznamku Facebook Dating, kterou právě testují jeho zaměstnanci. Veřejnosti by se měla otevřít příští rok. Lidi bude propojovat na základě společných zájmů, sledovaných událostí, skupin, ale i lidí. Může vám totiž vybrat někoho, kdo je přítelem někoho z vašich vlastních přátel nebo vás sleduje na Instagramu, a aplikace vyhodnotí, že byste mohli mít mnoho společného.

Foto: Profimedia.cz

Sociální sítě o vás ví mnoho informací, podle nich dokážou spočítat, jaký protějšek by pro vás mohl být ideálníFoto: Profimedia.cz

Nikdo vás neobejme? Zaplaťte si za to

Dotyky k životu potřebujete stejně jako jídlo, pití nebo spánek. Jenže komu chybí fungující vztah a dostatek intimity, může se cítit frustrovaný a deprimovaný. „Dotykový absťák“ může vyvolat řadu psychosomatických onemocnění. Stejně jako jsou lidé ochotni platit si za sexuální služby, někde už se běžně platí za obejmutí nebo škrábání na zádech. V Japonsku nebo Americe už se dokonce otevírají tzv. cuddle (mazlící) salony, pořádají se objímací party a přibývá lidí, kteří se stávají profesionálními objímači.

Foto: Profimedia.cz

Jednou z profesionálních objímaček je Clarissa Berkman (49) ze Santa Cruz. Za hodinovou terapii v její náruči zaplatíte 75 liberFoto: Profimedia.cz

Přitulte se k polštářku

Náhražkou lidské náruče může být i obyčejný polštář. Přiznejte si, kolikrát jste ronili slzy do polštáře, když nebylo komu vyplakat se na rameni? Pokud za sebou máte těhotenství, určitě víte, jakou úlevu a pohodlí dokáže zajistit těhotenský, nebo kojicí polštář. Dnes existují polštáře nejen pro nastávající maminky, ale i pro osamocené duše. Speciální mazlící polštář může vypadat jako podlouhlý válec, který má v prázdné posteli nahradit chybějícího partnera. Některé mají ale dokonce paže, do kterých se můžete složit jako do partnerovy náruče, nebo rty, kdyby vám chyběly před spaním sladké polibky.

Foto: Profimedia.cz

Floridská designérka Emily King (31), která navrhla líbací polštáře, tvrdí, že jsou ideální i pro nesmělé teenagery, kteří potřebují natrénovat první opravdový polibekFoto: Profimedia.cz

Svatba nejen s lidmi

Dnes se mohou brát osoby stejného pohlaví, v některých zemích můžete mít zase oficiálně více partnerů. Proč ale zůstávat jen u lidí? Američanka Amanda Rodgers (52) se například provdala za svou fenku. Z mužů už byla naprosto zklamaná, ale nechtěla se připravit o svůj velký den ve svatební róbě. Její krajanka Felicity Kadlec (20) si za svého „osudového muže“ vyvolila hororovou zombie panenku, kterou miluje od svých šestnácti let. Japonec Akihiko Kondo (36) si po desetiletém romantickém vztahu vzal jistou Hatsune Miku. Jenže nejde o živou ženu, ale tzv. vocaloid, virtuální hudební hologramovou postavičku.

Foto: Profimedia.cz

Na svatbu Japonce Konga s hologramem překvapivě nikdo z rodiny nedorazilFoto: Profimedia.cz

Nikoho nemilujete tak jako sebe? Nevadí

Řada lidí je sama, protože nemůže na svůj ideální protějšek narazit, někomu ale singl stav vyhovuje. Například Italka Laura Mesi (41) miluje z celého srdce jedinou osobu – samu sebe. Nepotřebuje k sobě spřízněnou duši, na nikom cizím její štěstí nezávisí. Dokonce na oslavu své sebelásky uspořádala svatební obřad, na kterém nesměly chybět bílé šaty, dort, šampaňské a zhruba sedmdesátka svatebních hostů. Jestli nechápavě kroutíte hlavou, věřte, že není jediná. Dokonce už existuje termín self-marriage, který znamená sňatek se sebou sama.

Foto: Profimedia.cz

Chcete obléct svatební šaty? Teď už k tomu muže nepotřebujeteFoto: Profimedia.cz

Ať už jste ve vztahu s mužem, ženou nebo loutkou, aby vám láska dlouho vydržela, nesmíte zapomínat na pár základních pravidel.

Reklama

Související témata:

Načítám