Hlavní obsah

Proč jsem sama? Tohle mohou být důvody! Netýká se to i vás?

Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je inteligentní, krásná, v práci úspěšná a přátelská, a přesto nemá partnera. Určitě se i ve vašem okolí objevila žena, která měla problém najít si muže – a vy jste tomu nerozuměli. A nebo se to týká přímo vás: kroutí okolí nechápavě hlavou, jak je možné, že jste stále sama?

Článek

Vypadá to, jako kdyby všichni normální muži byli buď zadaní, anebo vymřeli. Jinak si totiž nedovedete vysvětlit, jak je možné, že pořád nemůžete najít partnera, s kterým by vám to klapalo a nebyl by tam nějaký háček. Možná se nevědomky dopouštíte nějaké chyby, kvůli které jste ještě stále sama.

1. Tváříte se nedostupně

Kámen úrazu může být v tom, že ačkoliv jste normálně přátelská, jakmile se ve vaší přítomnosti objeví nějaký muž, začnete se tvářit, že jste nad věcí a vaše samota vám nedělá vůbec problém – třebaže ve skutečnosti to tak není. Jestliže si muž myslí, že vám váš stav vyhovuje, není pro něj jednoduché vás oslovit. Zkuste být otevřenější a dejte okolí najevo, že jste na vztah připravena.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Možná se před okolím tváříte až příliš nedostupně Foto: fizkes, Shutterstock.com

2. Máte nereálné představy

Mnohdy se stává, že si člověk vytvoří bájnou představu o dokonalém partnerovi a jakmile ten, co se objeví na obzoru, nesplňuje všechna kritéria, okamžitě od toho jde pryč. Není na škodu občas ubrat z nároků, protože nakonec se stejně žádný muž neumí strefit se špinavým prádlem do koše a básničky do zpráv vydrží psát nonstop pouze prvních pár měsíců. Na druhou stranu – není dobré se smiřovat s málem jen proto, že lepší to nebude! Vybírejte, ale nepřeberte.

3. Jste až moc soběstačná

Neustále se vedou diskuze, jak moc emancipace ovlivňuje či neovlivňuje seznamování. Většinou se říkává, že muži se ženu, která je přespříliš soběstačná, bojí oslovit. Nemusíte se rovnou vzdávat kariéry a zapírat, že šéfujete velkému oddělení. Vždy si ale snažte udržet ženskost a dejte ji muži najevo. Ukažte mu, že ho potřebujete, nechte si od něj pomáhat, ačkoliv byste to zvládla sama. On o ženu potřebuje pečovat, stejně jako žena má být opečovávaná.

4. Příliš se zaměřujete na kariéru

Může vám to připadat nefér, ale single život je mnohdy daň za kariéru. Možná jste v mládí prožila nehezký rozchod a upnula jste se na to, být co nejlepší v práci. A věnovala jste tomu veškerou energii, takže jste si třeba ani nevšimla, že vám ujíždí vlak. Od rána do večera v práci, o víkendech práce na projektech, případně regenerace na další pracovní týden... Člověk si dlouhou dobu neuvědomuje, že je v tom svém světě vlastně sám.

5. Brání vám přátelé

Možná máte vedle sebe osobu, kvůli níž si nemůžete najít protějšek. Bývá to kamarádka, která je také sama, a jste natolik spjaty, že působíte jako nerozlučná dvojice. Všude chodíte spolu, všechno podnikáte dohromady, takže absenci muže vlastně ani nepocítíte – nebo alespoň do doby, než zjistíte, že všechno vám kamarádka nahradit nemůže. Zkuste na chvíli styky omezit, zaměřte se každá na sebe a svoji budoucnost, a možná až se pak lépe rozhlédnete kolem sebe, uvidíte, že jste přehlížela nějakého muže. (Dejte si pozor na tyto typy kamarádek.)

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Někdy může být přílišná blízkost s kamarádkou na škoduFoto: Look Studio, Shutterstock.com

6. Nemáte čas se seznámit

Ptáte se, kde se ten správný muž hledá, když se pohybujete neustále mezi stejnými lidmi, případně jste pořád v práci, čímž se snižuje pravděpodobnost, že byste na někoho narazila? Nebojte se zkusit on-line seznamku. Tento způsob seznamování odráží dnešní životní styl a už dávno se není za co stydět.

7. Single život vám vyhovuje

Na vině může být také pohodlí, na které jste si za dobu, co jste sama, zvykla. A do nového vztahu se vám ani moc nechce, protože vás děsí představa, že vám někdo naruší váš klid, budete se muset zase zavírat na záchodě a naučit se vařit i něco jiného než těstovinový salát na sto způsobů. Jestliže vám to takhle dlouhodobě vyhovuje, pak vám zřejmě ani vztah nechybí. Pokud však cítíte, že je vám ve všem tom pohodlí občas smutno, možná by nebylo na škodu se smířit s tím, že bez drobných změn si partnera nenajdete.

Čeká vás rande naslepo a také vám hlavou běhají tyto nebezpečné myšlenky? A jak poznáte, že on je ten pravý?

Reklama

Související témata:

Načítám