Hlavní obsah

Hledáte partnera? Vyslovte tři přání

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Láska, která hory přenáší? Když hledáte dlouhodobé štěstí, vyslovte tři přání a ideální partner se pro vás zaručeně najde. Jak tohle celé funguje a na který den si naplánovat vytouženou schůzku?

Článek

Pokud se vám na poli vztahů lepí smůla na paty, zapomeňte na všechny předchozí špatné zkušenosti a začněte znovu.

V New Yorku žijící psycholog a vztahový expert Ty Tashiro, dřív působící na americké Marylandské univerzitě, popsal to nejdůležitější na toto téma ve své knize, jejíž název by se dal přeložit jako Věda šťastného navždy (The Science of Happily Ever After). V ní se soustřeďuje na myšlenku, že je třeba se při hledání partnera zaměřit pouze na tři nesmírně důležité oblasti, které otevírají cestu k dlouhodobé pohodě a vztahové harmonii. Vychází při tom z osobních poznatků, průzkumu a praxe.

1. Chtějte vám sympatické vlastnosti

Povahové vlastnosti a charakter jsou v dlouhodobém vztahu nejdůležitější. Je vám sympatické, když se někdo angažuje v charitě, vyniká inteligencí (která jen tak mimochodem dělá ve vztazích paseku), je milý k seniorům nebo pracuje s dětmi? Ceníte si, když člověk drží slovo a nemění své názory a postoje podle nálad svého okolí? Chtějte zrovna tohle.

„Jedná se o skutečné rysy daného člověka, podle kterých budete vědět, jak se v určitých situacích zachová. To je pro dlouhodobé partnerství důležité,“ popisuje Ty Tashiro. Máte zrovna v tomhle trochu „hokej“? Nevíte, po čem toužíte? Při nejasnostech vycházejte z předchozích zkušeností se vztahy. Když se otočíte zpátky, určitě přijdete na to, co byste od svého budoucího partnera mohly skutečně potřebovat, ne jen rozmarně chtít.

A pozor, potkáte-li někoho, o koho budete mít zájem, naplánujte si s ním schůzku v úterý po 18. hodině! Podle E. Jean Carroll, zakladatelky portálu Tawkity, který se zabývá vztahy a seznamováním, chtějí lidé romantiku hlavně v sobotu večer, což může vést k vyššímu tlaku a očekávání. To ve výsledku často představuje rozčarování. Anketa uvedeného portálu tak odhalila, že nejlepším dnem na rande je právě úterý.

Foto: WeAre, Shutterstock.com

První rande si nikdy nedávejte v sobotu, byl by to debaklFoto: WeAre, Shutterstock.com

2. Buďte otevřené všem možnostem

Charakter, stavební kámen nehynoucí lásky, tedy máte. Co dál? Utvořte si hrubou představu o vzhledu, ovšem neomezujte se ve výběru. I když si vedle sebe představujete muže, jehož tělesná výška dosahuje téměř dvou metrů, neznamená to, že ti ostatní vám nemají co nabídnout.

Nezatracujte potencionální nápadníky jen proto, že nemají všechny vaše vysněné atributy. Občas je výhodné v některé oblasti udělat kompromis nebo ústupek. Ostatně přehnanými a nerealistickými představami obecně snižujete svoje šance na seznámení a blokujete něco, o čem třeba ještě nemáte jasný úsudek. Princ na bílém koni, který je bohatý, úspěšný, krásný, charakterní, milý a vlastně bez vad, žije jen v pohádkách. Proto volte moudře a neustále si opakujte: „Prozkoumám všechno, co se mi nabízí.“

3. Volte cestu upřímnosti

„Když mu dám najevo, že se mi líbí, lekne se! A určitě mu nebudu říkat o tom, proč mi nevyšlo předchozí partnerství!“ Uvažujete nějak takhle? Nechte toho. Při hledání partnera je upřímnost velmi důležitá. „Budu říkat pravdu!“ Nebojte se odhalit své city, přiznat svoje chyby i poukázat na vlastní emoce. Vždyť ten, kdo se do vás má zamilovat až po uši, bude vaší nejbližší osobou! Taky kdo by o vás měl vědět víc!? Akorát si při flirtování (vede flirt k nevěře?) a námluvách dejte pozor na červenou barvu.

Věděli jste, že ženy, které nosí rudou, na muže působí tak, že mají rády sex? Tak to aspoň tvrdí psychologové z francouzské University of South Brittany, kteří sledovali a zpovídali celkem 120 vysokoškoláků ve věku 18 až 21 let. Pouhé tričko v barvě krve prý poukazuje na to, že je žena ochotná mít sex už na první schůzce. Doopravdy zrovna tohle chcete vyložit na stůl?

A než najdete toho pravého, užívejte si sex s přítelem, prý patří k těm nejlepším. Nebo máte jinou zkušenost? 

Reklama

Načítám