Hlavní obsah

Láska podle krevních skupin: Hodíte se k sobě?

Foto: Photobirdua, Shutterstock.com

Foto: Photobirdua, Shutterstock.com

Reklama

Tak jako jsou u nás populární horoskopy a partneři často zjišťují, jestli se jejich znamení k sobě hodí, v Japonsku spoléhají spíše na typologii krevních skupin. Která se hodí právě k vám?

Článek

Krevní skupina je od narození jasně daná a neměnná. Jedná se o popis určitých vlastností vašich červených krvinek a rozlišují se čtyři základní krevní typy: A, B, AB a 0. Celosvětově je nejrozšířenější skupina 0, ale na některých místech, včetně České republiky, převažuje skupina A. Co o vás vaše krevní skupina vypovídá?

Skupina A

Pokud máte krevní skupinu A, znamená to, že jste perfekcionista, člověk, který potřebuje, aby bylo vše kolem něj naprosto dotažené a vyladěné do detailů. Jakmile něco začnete, strávíte nad tím obrovské množství času, abyste byli alespoň trochu spokojení. Stejné nároky jako na sebe máte i na lidi kolem, ovšem vaše vrozená zdvořilost a laskavost vám brání v přehnané kritice. Lidé s krevní skupinou A jsou klidní introverti, kteří rádi hluboce přemýšlejí a noří se do svého nitra třeba při meditaci. Občas mají potíže s rozhodováním.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Skupina A, to jsou klidní introverti toužící po tom, aby kolem nich bylo všechno perfektníFoto: fizkes, Shutterstock.com

Jako partneři umí být tolerantní a trpěliví, vyjít druhému vstříc. Občas se projevuje nedostatek kreativity a oživení – krevní skupina A totiž inklinuje k zaběhnutým rutinám, ve kterých se cítí bezpečně. Jestliže máte krevní skupinu A, nejlépe se k vám hodí někdo s tou samou, vztah, který takto vznikne, bude plný harmonie, vzájemného respektu a tolerance. I s partnerem krevní skupiny 0 to bude klapat, vzájemně se totiž doplníte, a tím si vyhovíte.

Skupina B

Tato skupina ukazuje na individualisty a rebely, kteří se špatně vyrovnávají s autoritami. Jste kreativní a tvůrčí a máte hlavu plnou nápadů, které rádi uplatňujete i v každodenním životě. Ten je s vámi plný překvapení a spontánních rozhodnutí, kterými dokážete všechno otočit vzhůru nohama.

Ve vztazích jste někdy dost sobečtí a hrajete nejprve na sebe, až pak se ohlížíte na ostatní. Vzhledem k vaší rozlítanosti a nerespektování pravidel se s vámi těžko napevno domlouvá, z druhé strany s B není nikdy nuda a stereotyp rozhodně nehrozí. Nejlépe se k vám hodí skupina B, jedete na stejné vlně chaosu a nonkonformismu, umíte si poskytnout dostatečný prostor a svobodu. AB se vám zase dokáže přizpůsobit a lépe se vyhnout konfliktům.

Skupina AB

Nejvzácnější krevní skupina skrývá jedince kreativní a spolehlivé, zkrátka kombinaci toho nejlepšího z obou pólů, A i B. Často jsou tito jedinci velmi ctižádostiví, netouží však po velkém platu nebo důležitém místě ve společnosti. Jde jim hlavně o vlastní pocit štěstí a spokojenosti.

Vzhledem k velké empatii této krevní skupiny dokážete vyjít vlastně s kýmkoli, umíte se totiž do každého vcítit a následně se mu přizpůsobit. Vyjít vstříc, to vám nedělá problém. Proto je pro vás ideální vztah s někým, kdo má skupinu B – bude do vašeho vztahu přinášet oživení a udrží ho stále nový a neokoukaný. I se skupinou A to může fungovat, máte totiž stejný morální kód a vlastní bezúhonnost a zásadovost jsou pro vás klíčové.

Foto: El Nariz, Shutterstock.com

AB dokáže v podstatě vyjít s každým, nejvhodnější partner bude mít krevní skupinu BFoto: El Nariz, Shutterstock.com

Skupina 0

Univerzální nulky jsou rození snílci, kteří často chodí s hlavou v oblacích. Jsou to lidé velmi ochotní, kteří rádi pomáhají, když mohou někoho učit nebo mu něco vysvětlit, jsou vůbec nejšťastnější. Někdy mají tendenci sklouzávat k workoholismu, když se ve své práci zasněně ztratí, nic je od ní neodtrhne. Jako nulky jste sebevědomí a přímočaří a nebojíte se jít si za tím, co vážně chcete.

Pro nuly je důležitý pevný vztah plný vzájemné lásky, o který se nebudou muset bát. Jsou velmi velkorysé a rády dávají dárky – i jen tak romanticky bez příčiny. Nejvíc se k nim hodí někdo se skupinou A, se kterým se skvěle doplní a vyváží vlastní nedostatky. Ani vztah s další nulou není od věci a může dobře fungovat.

Jakou krevní skupinu máte vy?

Reklama

Související témata:

Načítám