Hlavní obsah

Léčivé náplasti: Znáte ty na bolest hlavy, štípance nebo akné?

Foto: isifa

Po náplasti můžete sáhnout nejen při úrazechFoto: isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náplast, to není jen klasický proužek, kterým zalepíte říznutí na prstu. V lékárně se můžete potkat se zcela speciálními „kousky“ – na klouby, na bolesti, ale i proti akné či oparům.

Článek

V lékárně nejde říct jen to, že chcete náplast. Musíte dodat, na co ji chcete, zda na úraz, bolest, puchýře… A jestli například na říznutí, pak na které místo na těle… Náplastí je totiž spousta, a je vyloženě škoda, pokud jste některé z nich zatím přehlíželi. Připravili jsme vám přehled volně prodejných typů.

Přehled náplastí na úrazy

Fixaplast cívka

Klasická náplast na cívce, bez polštářku k ošetření drobných poranění a fixaci obvazů, kterou si ustřihnete dle potřeby. Má vysokou pevnost a dobře přilne ke kůži.

Cena: 25 Kč (2,5 cm x 5 m)

Curaplast rychloobvaz

Náplast s polštářkem k ošetření drobných poranění, šířku si můžete ustřihnout dle potřeby. Je vyrobena z netkané textilie a pokožku nedráždícího polyakrylátového lepidla (neobsahuje kalafunu a její deriváty).

Cena:134 Kč (role 4 cm x 5 m)

ASO Stretch Outdoor

Díky své prodyšnosti je vhodná jak k celodennímu překrytí povrchových poranění, k zastavení krvácení a k prevenci infekce. Každá náplast je samostatně uložena v papírovém obalu. Páska náplasti je opatřená voděodolným lepidlem a nepřilnavým polštářkem.

Cena: 19 Kč (19 × 76 mm, 9 ks)

Foto: archiv firem

Náplasti, které pomohou při první pomoci – například při říznutíFoto: archiv firem

Fixaplast strip

Klasická textilní náplast s polštářkem k ošetření drobných poranění a k poskytnutí první pomoci.

Cena:6 Kč (6 × 2 cm, 5 ks)

Náplast bez lepidla elastická Soft

Fixační náplast bez lepidla pro řezné rány. Snadno se používá i v mokrém prostředí. Díky flexibilitě ji lze použít na prstech i kloubech.

Cena: 242 Kč (6 cm x 5 m)

Foto: archiv firem

Klasická polštářková náplast a moderní náplast bez lepidlaFoto: archiv firem

Speciální náplasti

Náplasti mohou posloužit i v případě, že potřebujete tělu ulevit od bolesti, vyřešit opar nebo další potíže.

„Popularita náplastí u pacientů roste, zvlášť těch léčivých. Je pro ně totiž často pohodlnější nalepit si léčivou náplast než polykat tablety. Náplast na postiženém nebo bolestivém místě ulevuje rychleji, a navíc nezatěžuje žaludek ani trávicí trakt,“ říká Ing. Karel Klodner, ředitel internetové sítě Lékárna.

Compeed na opary

Hojivá a diskrétní náplast speciálně vyvinutá k hojení oparu. Stačí opar přelepit a nechat náplast působit. Vyměňuje se ve chvíli, kdy se začne odchlipovat – většinou tak po osmi hodinách.

Cena: 229 Kč (15 ks)

Viacell na puchýře Mix

Náplast je určena k ošetření a prevenci vzniku puchýřů a otlaků z bot. Hydrogelová vložka náplasti chrání pokožku před dalším poškozením, vstřebává tekutinu z puchýře a napomáhá rychlejší regeneraci pokožky. Náplast je omyvatelná, hypoalergenní.

Cena: 59 Kč (4 ks)

Cosmos Dětská antibakteriální náplast

Voděodolná antibakteriální náplast na poranění u dětí, její silnější polštářek obsahuje ionty stříbra a chrání ránu před tlakem a bolestí. Náplast se neodlepuje po mytí rukou ani po sprchování.

Cena: 54 Kč (4 ks 76 × 76 mm)

Foto: archiv firem

Náplast může být na opary, puchýře, ale i dětské bolístkyFoto: archiv firem

Voltaren hřejivá náplast

Náplast zahřívá místo bolesti až deset hodin, čímž uvolní ztuhlé svaly, zvýší prokrvení, a tím mírní bolest svalů. Je tenká, takže i diskrétní.

Cena: 84 Kč (2 ks)

Herbalex bylinné detoxikační náplasti

Stimulují reflexní body na chodidlech, podporují vylučování škodlivin přes pokožku, tedy detoxikaci organismu. Podpoří přirozenou revitalizaci a zachování fyzické svěžesti. Tyto náplasti obsahují ocet z bambusového dřeva, turmalin, perleťový prášek, eukalyptus, zázvor, chitin a chitosan.

Cena: 182 Kč (10 ks)

Fixaplast After bite

Uklidní pokožku po bodnutí hmyzem, snižuje svědivost kůže a zabraňuje rozškrábání. Je hypoalergenní.

Cena:69 Kč (30 ks)

Foto: archiv firem

Díky náplastem zvládnete bolest zad, ale i boj s nepříjemným hmyzemFoto: archiv firem

Fixaplast Insect

Tuto repelentní náplast stačí nalepit na oblečení. Obsahuje esence, které jsou nepříjemné hmyzu, a ten se vám pak vyhne. Abyste je z náplasti uvolnili, jen ji poškrábete.

Cena: 82 Kč (40 ks)

MiaCare na akné

Náplast je velmi tenká a skvěle přilnavá, zakryje akné, takže ho zneviditelní, a navíc se rychleji zhojí bez následné jizvy. Náplast lze překrýt i make-upem.

Cena:104 Kč (12 ks)

Foto: archiv firem

Puberťáky potěší náplast na akné, nepřátele hmyzu zas ta repelentníFoto: archiv firem

Hydrogelová chladivá náplast sterilní Viacell

Chladivá hydrogelová náplast je první pomocí při popáleninách – chladí, ztiší bolest, pomáhá hojit. Je nutné ji zafixovat dodatečnou náplastí, lze ji skládat vedle sebe nebo stříhat podle velikosti zranění. Na ráně ji ponechejte alespoň tři dny.

Cena: 62 Kč (2 ks)

Flectorep Tissugel

Pro lokální léčbu zánětů šlach, kloubů a svalů, způsobených úrazem, jako je vyvrtnutí kloubů, pohmoždění a natržení svalů a šlach. Mohou ji používat jen dospělí a mladiství nad 15 let.

Cena: 249 Kč (5 ks)

Viacell chladivá na bolest hlavy – dětská

V případě bolestí hlavy z únavy, vyčerpání, ale i při teplotě ji nalepte na centrum bolesti – tedy na čelo nebo spánky. Příjemně chladí.

Cena: 62 Kč (2 ks)

Foto: archiv firem

Popáleniny, bolesti šlach i hlavy – i s tím pomohou speciální náplastiFoto: archiv firem

Používáte náplasti i jinak, než jako první pomoc při úrazech? Napište nám o tom!

Reklama

Načítám