Hlavní obsah
3,0
(146)
Foto: Marianna Bartková

Foto: Marianna Bartková

Aktualizováno

Chystáte se grilovat a přemýšlíte, jakou dobrou a zdravou přílohu podávat? Zkuste tento výborný bramborový salát s jednoduchou lehkou zálivkou. Je snadný, levný, skvěle doplní chuť grilovaných dobrot, a navíc po něm nikomu nebude těžko. Je totiž bez majonézy i bez vajec.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kg brambor
  • 3 ks kyselých okurek
  • 3 ks jarní cibulky
  • 1/2 g soli a pepře
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Brambory (použít můžete jak pozdní salátové, tak i nové) uvařte v osolené vodě ve slupce doměkka, nechte zchladnout, oloupejte a nakrájejte na plátky či kostičky.

02.

Přidejte nadrobno pokrájené nakládané okurky a na jemná kolečka nakrájenou jarní cibulku.

03.

Osolte a opepřete podle chuti, zakapejte dijonskou nebo plnotučnou hořčicí prošlehanou s olivovým olejem a opatrně zamíchejte. Salát je nejlepší druhý den, když se rozleží.

Foto: Marianna Bartková

Svěží bramborový salát si vystačí jen s hořčicí, jarní cibulkou, nakládanou okurkou a případně čerstvými bylinkami. Ale můžete do něj přidat i salátovou okurku, ředkvičky, oblíbené bylinky... Zkrátka všechno, co máte rádi a co právě rosteFoto: Marianna Bartková

Tip: Pro barevnější a chutnější salát přidejte hrst sekaných bylinek – vynikající je kopr, ale dobrá je i petržel či pažitka, skvěle se hodí pokrájené ředkvičky, kousek salátové okurky anebo třeba červené papriky.

Máte rádi salát bez majonézy? Zkuste i klasický vídeňský bramborový salát.

Reklama

Načítám