Hlavní obsah

Lenka zhubla za dva roky neuvěřitelných 80 kilo!

Foto: Jakub Jurdič

Mít o 80 kilo méně? O tom ví své pětadvacetiletá LenkaFoto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za dva roky se pětadvacetileté Lence podařilo shodit 80 kilo! Nevsadila na liposukci, bandáž žaludku ani jinou operaci. Pomohla jí láska. Že je to jako příběh z červené knihovny? To si pište!

Článek

Přede dvěma lety měla Lenka při své výšce 167 centimetrů rovných 150 kilo. Napadá vás, jak se mohla na takovou hmotnost vůbec dostat? „Vždycky jsem byla baculaté dítě. I proto jsem se stranila kolektivu. A v pubertě se to ještě zhoršilo,“ vypráví otevřeně Lenka. S nikým moc nekamarádila a raději zůstávala doma. Sama...

Lepší nálada díky čokoládě

Smutky zaháněla dobrým jídlem. „Měla jsem psychické problémy, přece jen být neoblíbený v kolektivu není nic příjemného,“ popisuje Lenka. A tak se uzavírala do sebe a mezi hory jídla. Hmotnost rostla. „V té době jsem se ale zamilovala a svému objektu touhy se z lásky vyznala,“ říká čtenářka. Bohužel odpovědí jí byla studená sprcha… Krutá, odmítavá, nemilosrdná. Tak, jak to láska umí.

Foto: Archiv čtenářky

Takhle vypadala Lenka před dvěma roky: 150 kilo na 167 cm výškyFoto: Archiv čtenářky

Foto: Archiv čtenářky

Podobně můžete dopadnout, když se vaší jedinou radostí stane jídloFoto: Archiv čtenářky

Jemu vypadnou oči z důlku

A tehdy to Lence docvaklo: „Tahle vypadat nechci,“ řekla si a v duchu pomyslela, jak sladká by byla pomsta, kdyby se dokázala proměnit v krasavici. Jemu by tak vytřela zrak. „Moje rozhodnutí bylo tak silné, že jsem okamžitě šla na internet a našla si všechny informace o tom, jak jde zdravě zhubnout,“ popisuje Lenka svůj osudný den, který jí změnil život. Nečekala na zítra, na pondělí, na začátek měsíce. Prostě teď a hned.

Foto: Jakub Jurdič

Pěkně velký rozdíl, viďte?Foto: Jakub Jurdič

Vůle byla její nejsilnější zbraň

Pustila se do boje. A samozřejmě to bylo těžké, musela se hodně překonávat, a než si ze začátku tělo zvyklo na nová jídla, měla hlad i byla unavená. „Jenže první týden jsem shodila tři kila a za měsíc jsem jich měla dole deset,“ usmívá se. To ji ohromně povzbudilo. „Vytáhla jsem ze sklepa tátův rotoped a poctivě na něm začala každý den šlapat dvě hodiny,“ dodává Lenka, jejíž vůli jí může kdekdo závidět.

Jak tedy vypadal její nový jídelníček, že kterého zmizela tučná jídla, sladkosti, sladké limonády, brambůrky a pozdní večeře? Tady je:

Foto: Jakub Jurdič

Lenka si rozhodně zaslouží obdiv za to, jak se ke své situaci postavila. Motivující?Foto: Jakub Jurdič

Vydržíš, vyhraješ!

Zní to jako pohádka, ale Lenčin plán se měsíc po měsíci začínal naplňovat. Kila z ní padala jako jablka ze stromu. „Za dva roky jsem shodila 80 kilo a stala se někým docela jiným,“ říká čtenářka. Mindráky zmizely. „Nechala jsem si odstranit i přebytečnou kůži, kterou jsem měla na břiše a pažích,“ doplňuje podrobnosti Lenka.

Happy end? Možná, kdo ví?

A jak to tedy dopadlo s její láskou? Podlomila se mu kolena? „Dnes jsou z nás velmi dobří přátelé. Hodně mě podporuje, což je moc skvělé a pro mě důležité. Mít někoho, kdo vám drží palce, motivuje a dodává odvahu,“ usmívá se šťastně Lenka.

Hezké, viďte?

Reklama

Načítám