Hlavní obsah

Lepší sex a vztah? Kamaraďte se s muži, ne se ženami!

Foto: Thinkstock

Když se žena pohybuje více mezi muži, má prý doma kvalitnější sexuální životFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pracujete v mužském kolektivu a i mezi kamarády máte spíše pány? Nejspíš díky tomu vám to s partnerem lépe funguje, jak ve vztahu, tak v posteli. Alespoň to tvrdí nedávná studie!

Článek

Váš sexuální život a vůbec vztahy prý úzce souvisí s tím, zda se v běžném životě obklopujete spíš ženami, či muži. Pokud se kamarádíte více s opačným pohlavím, máte vyhráno. Váš partner si vás nejspíš víc hýčká, v posteli se víc snaží a vůbec jste na tom v lásce lépe než ženy, které kamarádí jen s holkami. Tvrdí to nedávná studie, kterou zveřejnil britský deník Daily Mail.

Díky za mužskou soutěživost

Vědci, kteří zkoumali 400 mužů žijících ve vztahu se ženou, došli k tomuto závěru poté, co pánům pokládali otázky týkající se toho, kolik mužských kamarádů a kolegů jejich partnerky mají, zda si tito muži o jejich ženě myslí, že je atraktivní, a jak moc přitažlivou oni sami svou vyvolenou shledávají.

Ukázalo se, že ženy, které mají v okruhu svých přátel spíš muže, mají se svým partnerem častější a kvalitnější sex a i vztah jim funguje lépe. Jejich muži totiž o ně jeví větší zájem, mají snahu je potěšit, věnují pozornost jejich potřebám. Podle vědců je to tím, že mají pocit, že o přízeň své ženy musí vlastně soutěžit.

Foto: Thinkstock

Muž údajně o ženu obklopenou jeho potenciálními soky více bojuje a mnohem víc se snaží si ji udržetFoto: Thinkstock

Pokud mají muži pocit, že by jim partnerka mohla být nevěrná, jsou prý snaživější. „Ukázalo se, že muži jsou víc sexuálně vzrušení, když mají pocit, že je možné, že by jim zahnula. Neznamená to, že by muži chtěli, aby je žena podváděla, spíš to znamená, že pokud vědí, že je o jejich vyvolenou zájem i mezi jinými muži, mají potřebu vstoupit do jakéhosi souboje spermií,“ vysvětlil hlavní autor studie Michael Pham. Podle něj pak pánové mají jednoduše pocit, že si svou ženu musí vybojovat, zasloužit si ji, pokořit své soky.

Je to vrozené

Navíc vědci tvrdí, že tato soutěživost je mužům vrozená, a tak jejich snaha o uspokojení partnerky vzniká podvědomě. A prý je to tak v pořádku. „Potřebujeme si připomínat, že naše partnerka je pro nás cenná a i pro jiné muže žádoucí. To nás pak nutí na vztahu pracovat a udržovat v něm pohodu a spokojenost,“ říká Michael Pham.

Jako by se znovu potvrzovalo pořekadlo o tom, že žárlivost je kořením vztahu. „Ano, nalezení optimální míry žárlivosti výrazně zlepšuje sexuální život páru,“ dodává Michael Pham. Jednoduše řečeno, trocha té nejistoty, strachu o partnerku, vědomí, že je řada mužů, kteří by o ni stáli, žene pány k velkým výkonům. Jak v oblasti sexu, tak i ve vztahu jako takovém!

Foto: Thinkstock

Nedá se nic dělat, muži jsou prostě soutěživí :-)Foto: Thinkstock

Že na tom opravdu něco je, se domnívá i psycholog Boris Štepanovič. „Každý muž se obvykle pozastaví, když ženy popisují setkání s kamarádem. Stereotypně se domnívají, že kamarádit je pro ženu možné jenom s gayem a všechny ostatní kontakty s muži mají sexuální podtón, a tím se stávají ohrožující," říká Boris Štepanovič. A soutěživost či utvrdit se ve vlastní nadřazenosti s cílem „nepřítele zneškodnit" patří k typickým mužským vlastnostem.

„Jestli hodně mužských kamarádů a kolegů působí na muže jako afrodiziakum, nebo výsledky studie spíše poukazují na to, jak jsou svojí pozicí ve vztahu a sebou nejistí, je otázkou. Na druhé straně zdravý vztah snese a potřebuje i určité napětí, které vzniká, když je partnerka obklopena tajemstvím nebo výzvou, která může posilovat partnerův zájem," dodává Boris Štepanovič.

Tak co? Kamarádíte se spíš s muži, nebo se ženami?

Reklama

Související témata:

Načítám