Hlavní obsah

Letní lásky na filmovém plátně: 6 zamilovaných filmů, které si v léte dejte

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhé letní večery nahrávají ke spoustě aktivitám, sledování filmů mezi ně ale patří také. Máme několik prověřených tipů, na co se podívat, pokud chcete na filmovém plátně zažít romantickou letní lásku.

Článek

Někdo v létě nejradši sleduje mrazivé detektivky, thrillery a horory, někdo si dá radši sluncem zalitou romantiku. Pokud se přikláníte spíš k tomu druhému, máme pro vás tipy na několik romantických bijáků, které si stojí za to napsat na svůj letní filmový seznam.

Dobrý ročník (2006)

Do vinařské oblasti ve francouzském Provence jezdíval Max (Russell Crowe) v dětství každé prázdniny. Navštěvoval strýce, který žil v malém zámečku s vinicí. Klapka, střih. Dospělý Max je nadaný, úspěšný a krapet bezpáteřní makléř, který obchoduje na londýnské burze. Za každým okamžikem svého času vidí peníze. Když se dozví, že strýc Henry zemřel a on je jediným dědicem nemovitosti v Provence, na místo jede jen, aby zařídil výhodný prodej. To by ale nesměl potkat atraktivní číšnici Fanny (Marion Cotillard), která postupně a přes řadu komplikací změní jeho přístup k životu.

Foto: Profimedia.cz

Romantickou komedii režíroval Ridley Scott (84)Foto: Profimedia.cz

Zápisník jedné lásky (2004)

Málokterý příběh lásky je jednoduchý, ale ten, který prožije Allie (Rachel McAdams) a Noah (Ryan Gosling), je opravdu neobyčejný. Děj filmu začíná scénou, kdy starší muž v pečovatelském domě čte romantický milostný příběh pacientce s Alzheimerem. Začíná létem 1940, kdy se Noah, náctiletý chlapec z chudých poměrů, zamiluje do Allie, která je z bohaté rodiny. Allieiny rodiče ale chlapce považují za nulu, která není nic pro ni, a jsou tak první, kdo pár rozdělí. Pak toho ale přijde mnohem více – stěhování, druhá světová válka nebo sňatek. Přesto k sobě cestu vždy najdou.

Foto: Profimedia.cz

Autor knižní předlohy Nicholas Sparks se prý inspiroval příběhem babičky a dědečka své manželkyFoto: Profimedia.cz

Poslední píseň (2010)

A podle předlohy stejného autora jako film předchozí je natočena i Poslední píseň. Tentokrát jde o teenagerovskou romantiku, která má ale něco do sebe, i když vám už dávno není „náct“. Ronnie (Miley Cyrus) je sedmnáct a od rozvodu jejích rodičů uběhlo už několik let. Přesto se s ním nikdy pořádně nesrovnala. V zájmu napravení pokřivenému vztahu k otci její matka rozhodne, že stráví léto u něj. Malé městečko v Georgii je oproti jejímu rodnému New Yorku pro teenagerku trochu nudné, navíc Ronnie s otcem jako by nespojovalo nic kromě jediné věci – lásky k hudbě. Pak se ale objeví Will (Liam Hemsworth), do kterého se zamiluje. Zároveň však přijdou i špatné zprávy…

Foto: Profimedia.cz

Filmový pár Miley Cyrus a Liam Hemsworth se během filmu dali dohromady i v soukromíFoto: Profimedia.cz

Dopisy pro Julii (2010)

Mezi kamennými zdmi ve spletitých uličkách rozpálené Verony se psalo mnoho milostných příběhů, a na jeden takový se podívá newyorská reportérka Julie (Amanda Seyfried). Do Verony přijela se svým snoubencem, který na ni zde kvůli práci nemá příliš času. Když ve štěrbině kamenné zdi najde padesát let starý zamilovaný dopis od jisté Claire, která psala italskému mladíkovi Lorenzovi, s nímž chtěla utéct, ale bála se, zkusí na psaní odpovědět. K jejímu překvapení se jí podaří s pisatelkou spojit a ta i se svým vnukem Charliem (Christopher Egan) dorazí za Julií do Verony. Pátrání po Lorenzovi ale zamíchá kartami všech.

Foto: Profimedia.cz

Romeo a Julie, příběh nejslavnějších milenců, netradičně ožívá i ve filmu Dopisy pro JuliiFoto: Profimedia.cz

Dlouhá cesta (2002)

Zda se protiklady přitahují nebo to dohromady nemůže fungovat, je věčná otázka. Romantická klasika opět z pera spisovatele Nicholase Sparkse ovšem pracuje s předpokladem, že ano. Jamie (Mandy Moore) a Landon (Shane West) totiž nemohou být více odlišní. Ona, dcera reverenda baptistické církve, vyrostla v přísně konzervativní rodině. Byla vždy vážná a upjatá, i když se jí spolužáci za to kolikrát smály. On byl samozřejmě pravý opak, vymýšlel klukoviny, choval se volnomyšlenkářsky, neplánoval budoucnost. Přesto mezi těmi dvěma vzplanul onen pověstný plamínek…

Foto: Profimedia.cz

Slušná dívka a rebel, zaručená kombinace pro love storyFoto: Profimedia.cz

Hříšný tanec (1987)

Kdybychom v tipech na filmy o letních láskách neměli Hříšný tanec, bylo by to, jako bychom pořádali zahradní party bez grilu. Kultovní romantická komedie o Frances alias Baby (Jennifer Gray), která jede s rodinou o prázdninách do luxusního letoviska, načež narazí na učitele tance Johnnyho (Patrick Swayze, †57), se neokouká ani posté.

Foto: Profimedia.cz

Tato ikonická scéna nebyla v původním scénáři, šlo jen o improvizaci, která se ale režisérovi zalíbilaFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám