Hlavní obsah

Nejlepší seriály o sexu: Euforie, Sexuální výchova i Láska je láska

Foto: COLLECTION CHRISTOPHEL © Round Two Productions / Sony Pictures Television, Profimedia.cz

Foto: COLLECTION CHRISTOPHEL © Round Two Productions / Sony Pictures Television, Profimedia.cz

Reklama

Sex je náš, dělá dobře mně i tobě... Přesto se i v televizi často odehrává pod peřinou a potemnělé ložnici, aby nebylo nic moc vidět? Doba pokročila a mnohé seriály mají sex jako hlavní téma – samozřejmé stejně jako nahota.

Článek

Sex jako jedno z hlavních témat v televizní tvorbě? Klidně! Vnímání sexuality a sexuální výchova jsou v 21. století otevřenější, sex se neodehrává jen potmě v ložnici, ale je považován za přirozenou věc. A tak se na obrazovce stále častěji diváci setkávají s příběhy, které mají sex jako dominantní téma a navíc často z pohledu žen.

Euforie (2019–22)

Skvěle hodnocený seriál na HBO Max o amerických středoškolácích, kde v roli drogově závislé Rue exceluje herečka a zpěvačka Zendaya (25). Láska a sex v mnoha podobách, přátelství reálná i on-line, povrchní i hluboká, ale i drogy, traumata a svět sociálních sítí... To jsou typická témata tohoto seriálu. Umělecké dílo z něj dělá vizuální stránka i skvěle vykreslená psychologie postav. Není to smířlivé a optimistické Beverly Hills 90210 (1990–2000), ale spíš temný a depresivní manifest mladé generace.

Foto: Profimedia.cz

Jules (Hunter Schafer, 23) a Rue (Zendaya) jsou kamarádky a možná i něco vícFoto: Profimedia.cz

Sex/Život (2021)

Billie je pohledná třicítka, nedávno porodila druhé dítě a žije spokojený život v nádherném domě s manželem fešákem, který ji upřímně miluje. Jí se ale zdají vášnivé sny o divoké minulosti. Předešlý partner sice nebyl rodinný typ, ale zažívala s ním nejlepší sex. Začne se cítit sexuálně frustrovaná a řeší to psaním deníku, kde na minulost vzpomíná. Co se stane, když manžel její tajné vzpomínky objeví a bývalý jí znovu vstoupí do života? Těšit se můžete na krásná těla a spoustu žhavého sexu. O to žhavějšího, že představitelka Billie, seriálová krasavice Sarah Shahi (42), i ve skutečnosti žije s obdařeným Adamem Demosem (36), který hraje jejího expřítele. Seriál si můžete pustit na Netflixu.

Foto: Profimedia.cz

Ač je Billie šťastně vdaná a má krásnou rodinu, něco jí chybí. Třeba sex v tunelu metra, kdy kolem ní jezdí jedna souprava za druhou, nebo sex v bazénu u domu, který rozhodně není vášFoto: Profimedia.cz

Já, společnice (2016–21)

O Christine se ví, že studuje práva v Chicagu a snaží se prosadit jako stážistka v prestižní advokátní kanceláři. Co se ale neví, je, že se stala luxusní společnicí bohatých mužů a dobře si přivydělává. Její klienti jsou šarmantní muži, ke kterým ji často pojí i city a sex s nimi jí přináší potěšení. Riley Keough (32), což je mimo jiné vnučka Elvise Presleyho (†42), byla za ztvárnění hlavní role nominována na Zlatý glóbus. V druhé a třetí sérii jsou příběhy dalších společnic ve Washingtonu, Novém Mexiku a Londýně.

Foto: Profimedia.cz

Christine se s klienty potkává v luxusních hotelích, žádné rychlovky na parkovišti nečekejteFoto: Profimedia.cz

Sexuální výchova (2019–21)

Pro mnohé seriál představuje revoluci v přístupu k sexu: je otevřený a normalizuje mnohé pohledy a názory. Britští středoškoláci tu objevují svou sexualitu, orientaci, sami sebe… Každý má své strachy i tajemství, a proto ocení, když se ve škole objeví tajemný terapeut, který jim umí poradit a uklidnit je. Je jím Otis – hraje ho Asa Butterfield (25), který díky seriálu získal přezdívku masturbační Mozart. Hlavní hrdina moc zkušeností nemá, ale je velmi empatický. Možná to zdědil po matce, která je sexuální terapeutka a hraje ji Gillian Anderson (53). Pestrá škála zajímavých postav je zábavná a dost možná vám v mnoha oblastech otevře oči nebo vám pomůže v pochopení vašich dětí. Seriál je k zhlédnutí na Netflixu.

Foto: Profimedia.cz

Otis se z nesmělého kluka stane školním sexuálním poradcem. Jeho manažerkou, výběrčí peněz a tajnou láskou je krásná Maeve (Emma Mackey, 26), která má drsnou slupku, citlivé srdce a chytrou hlavuFoto: Profimedia.cz

Mystérium sexu (2013–16)

V 50. letech se lidskou sexualitou začali zabývat gynekolog William Masters (1915–2001) a sexuoložka Virginia Johnson (1925–2013) – chtěli vědět hodně o sexu a nebáli se zeptat. Jejich slavný výzkum způsobil revoluci a vy máte možnost nahlédnout pod jeho pokličku a zjistit, jak se jim podařilo přesvědčit účastníky, aby před nimi souložili, masturbovali... O práci i životě těchto dvou vědců byl natočen seriál, v němž je sex je zkoumán systematicky a objektivně, o humor však rozhodně není nouze. V hlavních rolích se představují Michael Sheen (53) a Lizzy Caplan (39).

Foto: COLLECTION CHRISTOPHEL © Round Two Productions / Sony Pictures Television, Profimedia.cz

Sex zkoumali zepředu i zezadu, ale ač byli nějaký čas i manželé, doma prý měli spíš chladnoFoto: COLLECTION CHRISTOPHEL © Round Two Productions / Sony Pictures Television, Profimedia.cz

Láska je láska (2004–09)

Vysoce hodnocený seriál o skupince lesbických žen z Los Angeles má šest sérií a je to trochu Sex ve městě, jen holky hledají tu pravou a ne toho pravého. Probírají se komplikované vztahy, touha po dítěti, promiskuita i léčení závislostí a seriál poměrně zásadně ovlivnil vnímání lesbické komunity – a to i díky domu, jak otevřeně je zde homosexualita vyobrazena. V roce 2019 se na obrazovkách objevilo pokračování Láska je láska: Generace Q (2019–22), ve kterém se objevily některé původní postavy i řada dalších z LGBTQIA+ komunity.

Foto: Profimedia.cz

Bisexuání novinářka Alice (vlevo, Leisha Hailey, 50) má přehled o všech vztazích v okolí a promiskuitní lamačka srdcí Shane (Katherine Moennig, 44) figuruje v mnoha z nichFoto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Načítám