Hlavní obsah

Letní líčení pro odvážné: Neonové rtěnky, stíny i laky!

Foto: thinkstock

Zářivé barvy jsou letním beauty trendem číslo jedna!Foto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rtěnka v odstínu růžové zvýrazňovačky, neonově žlutá na očích a ultra svítivé laky. O nadvládě zářivých barev už nelze pochybovat. Přidáte se do týmu jejich obdivovatelek? Pozor – pouze pro odvážné!

Článek

Opakování je sice matkou moudrosti, ale to, že jsou zářivé barvy v kurzu, už určitě není potřeba opakovat. Svítivé odstíny ale nebodují jen v módě, stále častěji se objevují i v kosmetice, ať už v podobě laků, rtěnek nebo sytých pigmentů na oči. Dávkujete je opatrně!

Lehký lakovací start

Nejjednodušším (a nejbezpečnějším) způsobem, jak si užít „svítivky“, jsou laky na nehty. Nápadné barvy, jako je signální žlutá, sytě růžová, oranžová nebo jasně zelená, jsou na léto jako dělané. Náš tip? Nedržte se při zemi a zkuste zkombinovat dvě barvy najednou. Na pomoc si můžete vzít šablonku na francouzskou manikúru. Tu jednoduše umístíte do poloviny nehtu, a vytvoříte tak půlměsícový efekt.

Foto: Lancôme

Nebojte se zkombinovat dva různé odstíny laků na nehty. Pomůže vám šablonka na francouzskou manikúruFoto: Lancôme

Foto: archiv firem

Orly (odstín Basket Case, 140 Kč/mini verze 5 ml) a Dermacol (Neon Yellow, 39 Kč)Foto: archiv firem

Foto: archiv firem

NARS (odstín Madness, 540 Kč) a Orly (odstín Electric Blue, 280 Kč)Foto: archiv firem

Foto: archiv firem

Sephora (odstín Flash Me, 160 Kč) a YSL (odstín 12 – Rose Renaissance, 800 Kč)Foto: archiv firem

Foto: archiv firem

Orly (odstín La Vida Loca, 310 Kč) a Nails inc. (odstín Royal Botanical Gardens, 360 Kč)Foto: archiv firem

Foto: archiv firem

Orly (odstín Glowstick, 280 Kč) a Dermacol (odstín Neon Poison, 39 Kč)Foto: archiv firem

Nápadné rtěnky pro pokročilé

Hitem sezony je také nahé líčení s důrazem na výraznou rtěnku. Je jen na vás, k jaké barvě se přikloníte. „Opatrné buďte jen v případě nafialovělých odstínů, které se hodí pouze pro ukázkově bílé zuby. Jakmile je máte jen malinko nažloutlé, rtěnka tento nedostatek ještě více zdůrazní,“ varuje vizážistka Soňa Šajdáková. A jakým líčením zářivou rtěnku doplnit? „Méně je více. Volila bych minimum dalších líčidel, na večer případně jednoduchou černou linku. Právě tak rtěnka nejlépe vynikne,“ dodává vizážistka.

Foto: L´Oreal

Červená rtěnka je klasika, proč ale nezkusit svěžejší oranžovou?Foto: L´Oreal

Foto: archiv firem

Lesky Lancôme (Gloss in Love - vlevo odstín 144, vpravo 391, 610 Kč)Foto: archiv firem

Foto: archiv firem

Rtěnka MAC (odstín Candy Yum Yum, 500 Kč) a fixa Sephora (odstín Pink Ink, 290 Kč)Foto: archiv firem

Foto: archiv firem

Voděodolná rtěnka s leskem Make Up For Ever (odstín 17, 690 Kč) a rtěnka v tužce NARS (odstín Jardin De Plantes, 590 Kč)Foto: archiv firem

Foto: archiv firem

Balzám a rtěnka v jednom Astor Soft Sensation Lipcolor Butter (odstín 011, 169 Kč) a lesk v tubě Topshop (odstín Gloss in Glowing, 140 Kč)Foto: archiv firem

Foto: archiv firem

Rtěnka Topshop (odstín Lipstick in Lolly, 250 Kč) a lesk YSL (odstín 27, 800 Kč)Foto: archiv firem

Tužky, stíny i pigmenty do rukou expertek

Rozhodly jste se vyměnit béžové stíny za něco… ostřejšího? Vyzkoušejte nepřehlédnutelné tužky na oči, stíny nebo ultra intenzivní pigmenty. Ty jsou sice nejefektnější, ale zároveň vyžadují trochu trpělivosti a praxe. „Pracovat s nimi není jednoduché. Určitě pod ně doporučuji použít podkladovou bázi, která je speciálně určena na oči,“ radí vizážistka Šajdáková.

Abyste docílily skutečně intenzivní barvy, neměly byste stíny roztírat do ztracena, při tomto postupu by vám navíc mohly opadávat. Před nanášením je ideální trochu pigmentů odsypat do víčka, štěteček můžete před použitím namočit. Pomocí pigmentu také snadno vytvoříte super linku. Na pomoc si ale musíte vzít zkosený štěteček, na který nejprve nanesete trochu báze. Než si práci s pigmenty natrénujete, začínejte líčením očí a až poté přejděte k make-upu. Ušetříte si tak práci s opravou.

Přemýšlíte, jaké odstíny zvolit? „Nejširší spektrum barev unesou hnědé oči, u těch si můžete dovolit experimentovat. Na zelené vyzkoušejte fialovou nebo oranžovou, ta bude mimochodem slušet i modroočkám. Na party s ní rozhodně zazáříte. Modrým očím bude slušet i neonově žlutá. Opatrné buďte naopak s bordó odstíny, se kterými oči často vypadají uplakaně,“ říká vizážistka Tereza Mrázková.

Foto: Maybelline

Zářivé stíny jsou na letní party jako dělanéFoto: Maybelline

Foto: archiv firmy

Mastné stíny Maybelline (tyrkysový a fialový odstín, 140 Kč/kus)Foto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Pigmenty MAC (odstín Magenta Madness, 600 Kč) a Inglot (Pure Pigment, odstín 29, info o ceně v obchodě)Foto: archiv firem

Foto: archiv firem

Paletky YSL (City Drive Arty, 1502 Kč) a NARS (Mad Mad World, 900 Kč)Foto: archiv firem

Foto: archiv firem

Paletka Lancôme (Hypnôse Palette, 1250 Kč) a stíny Maybelline (Colorama, 129 Kč)Foto: archiv firem

Foto: archiv firem

Tužka, zářící pod UV (Stargazer, UV Pencil, 120 Kč) a tyrkysový stín v tužce Rimmel (ScandalEyes, 129 Kč)Foto: archiv firem

A závěrečná otázka pro vás: Troufly byste si na podobné barvy? Napište nám!

Reklama

Související témata:

Načítám