Hlavní obsah

Letní noc na zahradě? Posviťte si sklenicí!

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhé letní noci svádějí k posezení na zahradě nebo balkoně. Jak si při takové příležitosti posvítit, abyste nepřilákali komáry z okolí, ale nebyli zcela ve tmě? Co si vyrobit svítící sklenici?

Článek

Znáte to, vlahá letní noc vás zláká k posezení na zahradě, ale když si k tomu posvítíte, hned se k vám slétnou komáři z celého okolí. Co tedy zvolit světlo jen velmi decentní, spíš takové „světluškové“, které jen podtrhne romantiku chvíle a dovolí najít na stole sklenku?

Přesně taková je svítící lahev – připomíná spíš letní hvězdné nebe než lampičku. Můžete si ji snadno vyrobit s pomocí luminiscenčních barev, nebo s použitím svítících tyčinek, které se prodávají většinou v papírnictví či hračkářství. Luminiscenční barvy se hodí v případě, že chcete sklenic vyrobit víc a používat je opakovaně. Jsou dražší, ale vydrží svítit až 12 hodin.

Svítící tyčinky jsou levnější, ale jednorázové. Barva z nich svítí asi tři hodiny a nejde znovu oživit. Ale zase je lze zavěsit na stromy nebo z nich vyrobit náramky. Postup výroby najdete ve videu. Je to snadné, co říkáte?

Další inspiraci na decentní osvětlení najdete v článku Finta pro větrné letní večery: Vyrobte si solární svícen!

Související témata:

Načítám