Hlavní obsah

Letní party: Návod k přežití

Foto: Thinkstock

Oblečte se podle charakteru partyFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sezona letních party se blíží! Co si vzít na sebe i do sebe, abyste byla IN a nedošlo ke společenskému znemožnění? Jak vůbec takovou událost přežít ve zdraví? Od toho je tu náš návod!

Článek

Vezměme to od podlahy!

Jelikož se letní večírky nesou v duchu střevíčků, je vhodné den předem obrousit tvrdé a šupinaté paty a pořádně je nakrémovat – jak na to, nám prozradí článek Letní kúra pro ukázkové nožky.

Lehkou chůzi bez bolesti nožní klenby si můžeme zajistit gelovými vložkami do botek, které předchází únavě chodidel (199 korun). Škoda jen, že ještě nejsou běžně k dostání botky od návrháře Martyho Hollandera, který přišel s revoluční novinkou podpatků 2 v 1. Z nízkého se totiž dá snadno vytvořit přímo až život na vysoké noze. A to podle nálady a příležitosti. Bolavé nohy z roztančeného večírku by tak měly naději na úlevu. Ještě si však budeme muset chvíli počkat.

Co si na party obléct?

To je zásadní věc. Před odchodem si snad každá v zrcadle kontrolujeme, jak vypadáme a zda je vše v pořádku. Na sobě možná máme oblečení odpovídající dress codu uvedeném na pozvánce od hostitele.

Black tie – Dlouhé večerní šaty různých barev mohou pouze v nouzi nahradit koktejlové šaty, a to pokud se jedná o večírek komornějšího charakteru. Shodné oblečení se od nás předpokládá při kódu formal.

Foto: virtualshoemuseum.com

Z lodiček můžete mít nízké balerinyFoto: virtualshoemuseum.com

Dressy casual – Nedbalá elegance, to je to, o co tu běží! Ležérní kostýmek, večerní šaty, skvěle střižená, upnutá sukně se zajímavým topem ze saténu…

Cocktail – Na tomto uvolněnějším večírku pořadatel avizuje, že nás očekává v koktejlových šatech s vhodně zvolenými doplňky: malou kabelkou a lodičkami na vysokém podpatku. Není třeba omezovat se pouze na černou barvu!

Creative black tie – Formální událost s možností kombinace večerních šatů s aktuálními trendy dává průchod kreativitě. Metalickými odstíny, krajkou nebo saténem se nikdy nic nezkazí.

Semi-formal – Nechť róba odpočívá, ale ožijí svůdné šaty, elegantní kostým nebo koktejlky. Zajímavá řasená sukně s bílou košilí taky nebude od věci.

White tie (ultra-formal) – Velmi formální společenská událost si žádá dlouhou večerní róbu a smoking pro partnera. Pokud vlastníte drahé šperky, není lepší příležitosti je ukázat.

Informal či také casual – Přesně nestanoví vhodné šaty, proto musíme přihlédnout k faktu, v jakém duchu se koná. Platí všeobecná módní pravidla, která připomínáme v našem Průvodci Etiketa: Dámský šatník. Buďte vždy in!.

A jaké se hodí líčení? To odkrýváme ve článku Líčení na večer. Triky profíků!

Foto: archiv firem

Nezapomeňte na pomocníky proti alkoholuFoto: archiv firem

Kontrola obsahu kabelky

V kabelce by neměly chybět přípravky na boj s kocovinou. Vybrat si můžeme mezi těmi „před“ a „po“ požití alkoholu. Nic nezkazíme, pokud zakoupíme oba druhy. Preparáty typu AntiEthanol 07 (187 korun), Prevento (150 korun) a jim podobné rychleji odbourávají toxiny a chrání játra. Užívají se zhruba půl hodiny před konzumací a následně v jejím průběhu. Konkrétně zrovna antiethanol má údajně až 70% účinnost při zmírňování nevolnosti z přemíry drinků.

Vyprošťovák (47 korun) zase mírní příznaky po akci. Každopádně během každé akce zobejme a zobejme jednohubky či jiné pohoštění, ať to má alkohol s devastací našeho organismu přeci jen o trochu těžší! A den "poté" bolest hlavy pomohou utlumit třeba chladivé polštářky na kocovinu, které se plní ledem nebo studenou vodou (Invotis Hangover 255 korun, SUCK UK Doctor Cool Bag 235 korun).

No alcohol: Lest místo výmluv

Pokud alkohol nepatří k našim hobby nebo na něj zrovna nemáme chuť, předejdeme přemlouvání ostatních, abychom nedělaly fóry a napily se s nimi, zcela jednoduše: požádáme barmana o namíchání barevného koktejlu z džusů nebo ovocných šťáv. Například oblíbené Mojito nebo Sex on the beach mají svoji lehčí verzi bez alkoholu. Jejich finální úprava nikomu rozhodně nezavdá podezření na malý podfuk!

Zklidnění bolavých očí raz dva

Přestože to na večírku nepřeženeme, stejně druhý den mnohdy bojujeme s unavenýma očima. Na jejich záchranu se skvěle hodí uklidňující oční maska, která hydratuje, zklidňuje a chladí oční okolí (Mary Kay, 11 ml, 540 korun).

Pro nastartování metabolismu a zahájení pitného režimu začínáme den po akci se sklenicí neperlivé vody a poté vodami minerálními, které dodají dehydrovanému organismu ztracenou vláhu, minerály a stopové prvky.

Reklama

Související témata:

Načítám