Hlavní obsah

Léto bez kadeřníka? Jasně! Odrosty totiž budou v módě

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také patříte k ženám, které jakmile objeví první odrosty, ihned se jich chtějí zbavit? Přestaňte si s nimi lámat hlavu a užijte si „nedbalý" vzhled vlasů. Letos je totiž in!

Článek

Kontrastní odstíny u kořínků vůbec nevypadají tak špatně, jak si možná myslíte. Přišly na to i slavné ženy a vůbec se jimi netají.  Z nedostatku udělaly přednost a odrosty prostě přestaly řešit. Tento trend se do popředí dere už posledních pár sezon, ale zavřená kadeřnictví během koronavirové krize jeho boom jen urychlila.

Sluší odrosty i starším?

Kadeřnice a koloristka Stephanie Brown z New Yorku trend odrostlých vlasů u kořínků vychvaluje. „Byla jsem velkým fanouškem odrostů ještě před uzavřením salonů kvůli koronaviru. Dodávají vlasům šmrnc a trendy plážový vzhled. Sluníčko odrosty ještě víc přirozeně zesvětlí a celkový vzhled vlasů pak vypadá přirozeněji.“

Odrostů se nemusejí bát ani ženy ve zralém věku, protože dodávají mladistvý vzhled. Na léto jsou přímo ideální. A pokud máte zesvětlené vlasy, nemusíte přes prázdniny řešit jejich dobarvování.

Margot Robbie (30)

Odrosty se hodí hlavně pro blondýnky. Australská herečka a hvězda snímku Tenkrát v Hollywoodu (2019) využila odrostlý vzhled vlasů pro svůj rozpuštěný účes. Přechod mezi přirozenou barvou a zesvětlením je jemný a decentní. Celkový dojem působí elegantně.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Margot Robbie nosí nejraději ležérně zvlněné a rozpuštěné vlasy, i na červený koberecFoto: Profimedia.cz

Paris Jackson (22)

Dcera zesnulého krále popu, Paris Jackson, vypadá s odrosty naprosto skvěle. Vsadila na techniku balayage, kdy vrchní část vlasů zůstala nedotčená a zbytek hřívy má o něco světlejší. Výhodou je také to, že její tmavší obočí ladí s tmavými odrosty.

Foto: Profimedia.cz

Paris Jackson mění barvu vlasů často. Jako bruneta je velmi šikFoto: Profimedia.cz

Dua Lipa (24)

Anglická zpěvačka se na únorových cenách Grammy objevila s hodně tmavými odrosty, které na její hlavně doslova zářily. Výstřední hvězda preferuje také výrazné líčení a „špinavá“ blond s neřešenými kořínky k její image sedí.

Foto: Profimedia.cz

Extravaganci má v krvi. Má nejen krásný hlas, ale i sexy stylFoto: Profimedia.cz

Sarah Jessica Parker (55)

S odrosty si hlavu neláme ani jedna z hlavních hrdinek seriálu Sex ve městě (1998–2004), která je jimi proslulá. Na tento look sází už několik let, protože ví, že dodá účesu na zajímavosti. Přirozená barva u kořínků vypadá hezky v rozpuštěných vlasech s pěšinkou na straně nebo uprostřed, ale i v elegantním culíku.

Foto: Profimedia.cz

Sarah Jessica Parker má od přírody vlnité vlasy. Vyžehlený účes jí ale sluší takéFoto: Profimedia.cz

Gwyneth Paltrow (47)

Že je povolen ještě větší odrost věděla už na začátku roku i oscarová herečka. Ta je celkem okatě přiznala na předávání lednových Zlatých glóbů 2020. Vynesla jednoduchý účes, kde nenásilně vynikly její šedivé vlasy.

Foto: Profimedia.cz

Za šediny se nestydí. Hollywoodská kráska může být rozhodně pro mnohé ženy inspiracíFoto: Profimedia.cz

Balayage a ombre

Pokud přeci jen kvůli odrostům nemůžete spát, svěřte se do rukou odborníků. Pomocí speciální techniky barvení vlasů ombré  nebo balayage oživíte barvu bez drastických zásahů. Ombré vlasy zesvětlí po celé délce, u hlavy je barva naopak nejtmavší. Technikou balayage vám kadeřník zase zesvětlí pramínky vlasů, ale odrost vám zůstává. V obou případech jde o šetrné techniky, které vám připraví váš kadeřník na míru.

Reklama

Související témata:

Načítám