Hlavní obsah

Ron Weasley je otcem. A co se stalo s dalšími z HP ságy?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Příběhy o Harrym Potterovi jsou láskou na celý život a osudy oblíbených herců jsou stále v hledáčku senzacechtivých reportérů. Nedávno překvapil představitel Rona Weasleyho, který se stal otcem. Jak jsou na tom ostatní čarodějové z Bradavic?

Článek

Každý rok nový díl Harryho Pottera. Když byl v roce 2011 natočen poslední díl Relikvie smrti – část 2, bylo nepředstavitelné, že další rok už nebude následovat žádné pokračování. Přesto, a nebo právě proto, jsou profesní i životní dráhy hlavních hrdinů stále sledovány. Co je teď nového mezi hereckou skvadrou nejlepší čarodějnické ságy všech dob?

Rupert Grint (31)

Jako Ron Weasley tvořil nerozlučnou trojku s Hermionou Granger (Emma Watson, 30) a Harrym Potterem (Daniel Radcliffe, 30). Filmy vznikaly během let 2001–2011, postavy se vyvíjely a hlavní představitelé mezitím dospěli.

S přítelkyní, anglickou herečkou Georgiou Groom (28), je už od roku 2011 a před dvěma lety prohlašoval, že s třicítkou by chtěl být tátou. A letos v květnu opravdu přivítali na svět holčičku. Daří se mu i herecky, září v hororovém seriálu Servant, který měl premiéru v listopadu.

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Jako Ron Weasley v roce 2001 a v listopadu 2019 na premiéře seriálu ServantFoto: Profimedia.cz

Matthew Lewis (30)

Pamatujete na nesmělého klučinu s křivými zuby, Nevilla Longbottoma? Tak ten je nyní ženatým mužským a vypadá naprosto jinak, než si ho pamatujete. Na nikoho jiného neplatí „vyrostl do krásy“ víc, aneb Co dokáže opravený chrup a nějaké to posilování.

Co je nového v jeho životě? Herec je už dva roky ženatý s blogerkou Angelou Jones (28) a mají dva roztomilé psy. V roce 2013 si zahrál v seriálu z vojenského prostředí Bluestone 42 nebo ve filmech Než jsem tě poznala (2016) a Terminal (2018) s Margot Robbie (29).

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Jako Neville Longbottom v roce 2001 a v roce 2016. Dá se jen těžko věřit, že je to tatáž osoba!Foto: Profimedia.cz

Evanna Lynch (28)

Jednou z nejoblíbenějších postav je mile potrhlá Lenka Láskorádová v podání irské herečky Evanny Lynch. Ta ságu milovala ještě dřív, než začaly vznikat filmy, a dokonce si vyměňovala dopisy s autorkou Joanne Rowling (54). Tehdy jedenáctiletá Evanna jí napsala, jak jsou pro ni čarodějnické příběhy útěchou – v té době totiž bojovala s poruchou příjmu potravy.

Když se později dozvěděla o castingu na roli Lenky, přihlásila se, a přestože neměla žádné herecké zkušenosti, byla z 15 000 dívek tou nejlepší kandidátkou. Tvůrci filmu si ji vybrali i díky tomu, že ona v podstatě je Lenkou Láskorádovou. Žádnou další větší roli zatím nezískala, ale v roce 2018 se účastnila taneční soutěže Dancing with Stars. Je vegankou a má svůj vlastní podcast The ChickPeeps, ve kterém se věnuje hlavně udržitelnému životnímu stylu a veganství.

Foto: Warner Bros/Courtesy Everett Collection, Profimedia.cz

Zleva: Jako Lenka Láskorádová v roce 2007 a Evanna Lynch loni v červnuFoto: Warner Bros/Courtesy Everett Collection, Profimedia.cz

Robbie Coltrane (70)

Bez Rubeuse Hagrida by to nebyly Bradavice. Do této role ho doporučila sama spisovatelka a nemohla vybrat lépe. Jeho postava je impozantní. Herecky se mu daří, propůjčil svůj hlas Lordu Dingwallovi v animovaném filmu Rebelka (2012) nebo si zahrál v historickém  dramatu Effie Gray (2014).

Proslýchá se, že se znovu objeví v roli Hagrida, a to ve třetím pokračování Fantastických zvířat (2016), prequelu potterovské ságy. Kvůli chronické bolesti kolen skončil skotský herec a komik v roce 2019 na invalidním vozíku. Zatím čeká na operaci, díky které se bude moct zase postavit na vlastní nohy.

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Jako Hagrid v roce 2001 a v roce 2016 v britské televizní minisérii National TreasureFoto: Profimedia.cz

Tom Felton (32)

Roztomilý blonďáček s rošťáckým kukučem je tentam. Tom Felton nyní vypadá skoro o deset let starší než jeho kolegové. Jak se tohle stalo? Asi špatné geny. (Za co všechno mohou mužské geny?)

Když se tehdy hlásil na konkurz, byla asi jediným, kdo nečetl knížky. I tak roli škodiče Draca Malfoye nakonec dostal. Čas od času se spekuluje, zda nerandí s Emmou Watson, ale podle všeho jsou jen kamarádi, kteří se rádi vídají. Zahrál si ve filmu V tajnosti (2013) podle knižní předlohy Émila Zoly nebo Ophelia (2018), kde se objevil po boku Daisy Riddley (28) nebo Naomi Watts (51).

Foto: Profimedia.cz

Zleva: Jako Draco Malfoy v roce 2002 a Tom Felton v lednu 2020Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám