Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Sušenky, které se rozpadají na jazyku a voní i chutnají po levanduli? Tady jsou! A jsou navíc tak snadné na výrobu...

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 100 g másla
    7
  • 1/4 hrnku cukru krupice
  • 1 hrnek polohrubé mouky
    1
  • sůl
  • 1 hrnek kokosu
  • 2 lžíce levandule
  • cukr moučka
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 170 stupňů. Do mísy vložte všechny suroviny (kromě moučkového cukru na obalování) a vypracujte z nich mírně drobivé těsto.

02.

Oddělujte z něj pak části a v dlaních z nich vyvalujte kuličky o průměru asi 1,5 cm. Pokládejte je na plech s pečicím papírem, pečte zhruba 20–25 minut. Ještě teplé je nezapomeňte obalit v moučkovém cukru!

Milujete levanduli a máte ji plnou zahradu? V tom případě se podívejte, na co vše kromě zkrášlení vašeho záhonu je ještě dobrá.

Související témata:

Načítám