Hlavní obsah

Levandulové sušenky

Hodnocení:
(0)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Sušenky, které se rozpadají na jazyku a voní i chutnají po levanduli? Tady jsou! A jsou navíc tak snadné na výrobu...

Ingredience pro:
1 plech
  • 100 g másla
  • 1/4 hrnku cukru krupice
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • sůl
  • 1 hrnek strouhaného kokosu
  • 2 lžíce levandulových květů
  • moučkový cukr
Článek

Postup

Krok 1: Troubu předehřejte na 170 stupňů. Do mísy vložte všechny suroviny (kromě moučkového cukru na obalování) a vypracujte z nich mírně drobivé těsto.

Krok 2: Oddělujte z něj pak části a v dlaních z nich vyvalujte kuličky o průměru asi 1,5 cm. Pokládejte je na plech s pečicím papírem, pečte zhruba 20–25 minut. Ještě teplé je nezapomeňte obalit v moučkovém cukru!

Milujete levanduli a máte ji plnou zahradu? V tom případě se podívejte, na co vše kromě zkrášlení vašeho záhonu je ještě dobrá.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek