Hlavní obsah

Pomazánka z pečené zeleniny s ricottou

Hodnocení:
(26)
Foto: Erika Pilátová
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Pokud máte rádi pomazánky, tuhle si zamilujete. Pečená zelenina provoněná česnekem a tymiánem a zjemněná ricottou chutná nejlépe na opečeném chlebu.

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 červená paprika
  • 1 batát
  • 5 stroužků česneku
  • čerstvý fenykl
  • sůl a pepř
  • olivový olej
  • 150 g ricotty
  • bílé pečivo
  • 1 červená cibule
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
Článek

Postup

Krok 1: Papriku zbavte jádřince a nakrájejte ji na kousky. Batát oloupejte a také nakrájejte. Stroužky česneku nechte vcelku, cibuli a fenykl nakrájejte na plátky.

Krok 2: Zeleninu vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Osolte, opepřete, pokapejte olejem a lístky tymiánu. Pečte ji půl hodinky v troubě předehřáté na 170 °C.

Krok 3: Mezitím nakrájejte pečivo na plátky a opečte ho na suché pánvi dokřupava. 

Krok 4: Upečenou zeleninu rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Přimíchejte k ní ricottu a pomazánku podle potřeby ještě osolte. 

Krok 5: Hotovou pomazánku namažte na topinky. Můžete ozdobit semínky nebo bylinkami. 

ynezorPumanzeSaNyknalC
20. 9. 2021

Reklama

Sdílejte článek