Hlavní obsah
3,4
(47)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Maso? Naloženo! Salát? Je v lednici! Pivo? Vychlazeno! Máte nachystanou grilovačku, ale pořád vás hlodá pocit, že něco chybí? Ano! Doplňte arzenál pro hosty česnekovými balíčky z alobalu.

10 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks chleba
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 2 palice česneku
  • 5 g hrubé soli
Článek

Postup

01.

Česneku (samozřejmě, že intenzivnější je ten český) odřízněte vrchní část (asi půl centimetru), potom česnek položte na alobal, pokapejte olejem a zabalte.

02.

Balíčky položte na gril, třeba když ho začínáte teprve roztápět. Za 35 minut můžete podávat. Řekněte jen hostům, aby si sami vydolovali stroužek a rozetřeli ho po topince, kterou připravíte rovnou na grilu.

Tip: Kdo chce, může si krajíc ještě posolit hrubou solí.

Pokud jste se rozhodli si vypěstovat vlastní česnek, koukněte na článek, kdy je ten správný čas sázení.

Reklama

Související témata:

Načítám