Hlavní obsah

Jednoduché, přitom chutné: Pečený česnek na grilu

Hodnocení:
(47)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Maso? Naloženo! Salát? Je v lednici! Pivo? Vychlazeno! Máte nachystanou grilovačku, ale pořád vás hlodá pocit, že něco chybí? Ano! Doplňte arzenál pro hosty česnekovými balíčky z alobalu.

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 chléb
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 2 palice česneku
  • hrubá sůl
Článek

Postup

Krok 1: Česneku (samozřejmě, že intenzivnější je ten český) odřízněte vrchní část (asi půl centimetru), potom česnek položte na alobal, pokapejte olejem a zabalte.

Krok 2: Balíčky položte na gril, třeba když ho začínáte teprve roztápět. Za 35 minut můžete podávat. Řekněte jen hostům, aby si sami vydolovali stroužek a rozetřeli ho po topince, kterou připravíte rovnou na grilu.

Tip: Kdo chce, může si krajíc ještě posolit hrubou solí.

Pokud jste se rozhodli si vypěstovat vlastní česnek, koukněte na článek, kdy je ten správný čas sázení.

ynezorPumanzeSaNyknalC
29. 6. 2015

Reklama

Sdílejte článek