Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Maso? Naloženo! Salát? Je v lednici! Pivo? Vychlazeno! Máte nachystanou grilovačku, ale pořád vás hlodá pocit, že něco chybí? Ano! Doplňte arzenál pro hosty česnekovými balíčky z alobalu.

10 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks chleba
    1
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 2 palice česneku
  • 5 g hrubé soli
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Česneku (samozřejmě, že intenzivnější je ten český) odřízněte vrchní část (asi půl centimetru), potom česnek položte na alobal, pokapejte olejem a zabalte.

02.

Balíčky položte na gril, třeba když ho začínáte teprve roztápět. Za 35 minut můžete podávat. Řekněte jen hostům, aby si sami vydolovali stroužek a rozetřeli ho po topince, kterou připravíte rovnou na grilu.

Tip: Kdo chce, může si krajíc ještě posolit hrubou solí.

Pokud jste se rozhodli si vypěstovat vlastní česnek, koukněte na článek, kdy je ten správný čas sázení.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 272,48 kJ
Bílkoviny17,89 g
Tuky5,37 g
Sacharidy104,7 g
Sůl3,86 g
SAFA0,96 g
Vláknina6,84 g
Cukry5,98 g
Související témata:

Načítám