Hlavní obsah

Levné, pikantní, rychlé. To jsou kuřecí paličky zapečené s podmáslím!

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuřecí maso je v českých kuchyních velmi oblíbené, málokoho ale baví dělat ho pořád dokola podle tří stejných receptů. Máme pro vás tip, který nestojí skoro nic navíc, a celá rodina se bude olizovat až za ušima.

Článek

Tenhle recept má svoje kořeny na jihozápadě Spojených států – podmáslí tamní hospodyně umějí využít nejen k výrobě vláčných moučníků, ale i ke křehčímu pečenému masu. Kromě podmáslí budete potřebovat trochu koření a upéct si tímto způsobem můžete nejen paličky jako my, ale výborně se hodí i horní části kuřecích stehen.

Kuřecí paličky pečené na podmáslí

Na 4 porce potřebujete: 1 lžičku římského kmínu, 1 lžičku uzené papriky, ½ lžičky mletého chilli, ½ lžičky oregana, ½ lžičky sušeného česneku, sůl, pepř, 8 kuřecích paliček, 2 lžíce másla, 2 hrnky podmáslí, čerstvý koriandr (kdo nemá rád, použije petrželovou nať) na posypání

Postup: Troubu zapněte na 200 °C. V míse smíchejte všechno koření včetně soli a pepře a osušené kuřecí paličky ve směsi řádně obalte. V hluboké pánvi rozehřejte máslo a maso na něm ze všech stran opečte dozlatova. I s výpekem přendejte do pekáčku a zalijte podmáslím. Paličky vložte do trouby, teplotu snižte na 175 °C a asi 25 minut zapékejte, přitom maso pravidelně přelévejte, aby se nevysušilo. Podávejte posypané nasekaným koriandrem nebo trochu víc „po česku“ petrželovou natí. Jako příloha se hodí rýže, pečivo a vyzkoušet můžete šťouchané brambory.

Máte rádi kuřecí paličky? A jak je pečete vy?

Načítám