Hlavní obsah

Z jednoho hrnce: Kuřecí paličky v rajčatové omáčce

Foto: Marcel Rozhoň

Foto: Marcel Rozhoň

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo by se chtěl v létě zdržovat dlouhým vyvařováním? Vyzkoušejte kuřecí paličky s rajčatovou omáčkou. Jsou hotové skoro bez práce a pikantní chuť oliv a vůně bylinek vás vmžiku přenese do Středomoří.

Článek

Jednou z věcí, která patří ve spíži do železných zásob, je konzerva loupaných rajčat. Využijete ji jak do omáček na těstoviny, tak i do polévek. A také ke kuřecí pečínce. Jestli však máte k dispozici čerstvá rajčata ze zahrady, není co řešit – těm na slunci dozrálým a s láskou opečovávaným se chutí žádná konzerva nevyrovná, tak si ji schovejte, na podzim jako když ji najdete.

Kuřecí paličky s rajčatovou omáčkou

Na 4 porce budete potřebovat: 12 kuřecích paliček, 2 konzervy loupaných rajčat, šálek zelených oliv s ančovičkou, 1 cibuli, 200 ml vývaru, 1 lžičku třtinového cukru, bylinky podle chuti (já jsem použila bazalku a tymián), sůl, pepř, olej na smažení, hladkou mouku na posypání

Postup: Kuře osolte, opepřete a poprašte moukou. V pekáčku, který použijete i na pečení v troubě, rozehřejte olej a kuře na něm spolu s na kousky nakrájenou cibulí opečte dozlatova. Do misky vyklopte rajčata, osolte je, opepřete, přidejte třtinový cukr a bylinky. Jestliže použijete čerstvá rajčata, vložte je na chvíli do vroucí vody, zbavte slupek a nakrájejte na kousky. Rajskou směs nalijte na opečené kuřecí paličky a přidejte olivy. Pekáček vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi hodinku. Podle potřeby dolévejte v průběhu pečení vývar. Hotový pokrm podávejte s pečivem nebo kuskusem.

Tip: Pro intenzivnější chuť můžete do rajčatové směsi přimíchat ještě 200 g na kousky nakrájené kořenové zeleniny.

Milujete kuřecí pokrmy? Jaké připravujete v létě nejčastěji?

Reklama

Načítám