Hlavní obsah

Rychle a levně: Pečené kuře na zelenině si zamilujete

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přemýšlíte, co dnes k večeři? Na dnešní recept vám postačí zelenina, kterou najdete doma v košíku, a kousek kuřete. Pak už jen stačí otevřít lahev vína a zbytek už se udělá sám. Tedy skoro, ale do 15 minut máte hotovo!

Článek

Znáte to. Půlka pórku, poslední paprika už začíná trochu ovadat a ty dvě mrkve už se taky cítí opuštěně. Máme pro vás skvělý tip, jak všechnu tuhle zeleninu efektivně spotřebovat a ještě si u toho vysloužit ovace celé rodiny!

Kuře pečené na zelenině

Na 4 porce potřebujete: 8 kuřecích horních stehen s kůží, sůl a pepř, drcený kmín, 6 brambor, asi 10 žampionů, asi 600 g zeleniny podle toho, co máte k dispozici – mně se osvědčil pórek, červená paprika, mrkev, řapíkatý celer, cibule a mrazené fazolkové lusky, 75 ml olivového oleje, 1 lžíce sušených provensálských bylinek nebo 2 lžíce čerstvých, 300 ml suchého bílého vína nebo cideru

Postup: Troubu zapněte na 200 °C. Stehna osolte, opepřete a posypte drceným kmínem. Žampiony podle velikosti nakrájejte poloviny až čtvrtiny. Všechnu zeleninu včetně brambor očistěte a nakrájejte na kousky velikosti sousta. Zeleninu a žampiony v pekáči promíchejte s olejem a bylinkami, podle potřeby osolte. Podlejte vínem nebo ciderem (podle toho, co potom radši dopijete). Navrch položte okořeněné maso, které kůží nahoru sbalíte do úhledných balíčků. Vložte do trouby a pečte asi 50 minut dozlatova, a dokud nebude zelenina měkká.

Jaká rychlovka na zpracování zbylé zeleniny vede u vás doma?

Reklama

Načítám