Hlavní obsah
Foto: SARYMSAKOV ANDREY, Shutterstock.com

Foto: SARYMSAKOV ANDREY, Shutterstock.com

Pikniková sezona je v plném proudu, a tak je na čase oprášit recepty, které jsou ideální hotové sbalit do košíku a jít se opalovat na deku někam do přírody! Vyzkoušejte lilkovo-arašídovou pomazánku.

20 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 mističku
  • 1 ks lilku
  • 1 hrst pražených solených arašídů
    5
  • 1 lžička soli
  • 1/4 ks citronu
  • 1/4 lžičky pepře
  • 2 lžíce oleje
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

 Lilek oloupejte, nakrájejte na kousky nebo kolečka a osolte. Nechejte ho chvíli odležet, aby pustil vodu. Pak ho orestujte na pánvi s trochou oleje tak, aby změkl.

02.

 Do elektrického mixéru dejte část arašídů a rozsekejte je na pastu. Pak přidejte lilek a znovu rozmixujte. Dochuťte solí, pepřem a trochou citronu, poté přisypejte ještě arašídy vcelku. Pomazánku dejte na plátky tmavého rohlíku. Množství arašídů přizpůsobte velikosti lilku a chuti.

Lilek můžete také přidat k pečeným paprikám při výrobě ajvaru.

Související témata:

Načítám