Hlavní obsah
Foto: Alena Winnerová

Foto: Alena Winnerová

Lišky s těstovinami zmizí dřív, než stačí trochu zchladnout. Udělejte jich proto rovnou víc, jsou vynikající hned po uvaření.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 250 g těstovin
    1
    3
  • 2 lžíce oleje
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce bílého vinného octa
    12
  • 400 g lišek
  • 2 ks šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce listové petržele
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte běžným způsobem. Lišky očistěte a zprudka orestujte na oleji, osolte a opepřete. Obojí promíchejte a nechte vychladnout jen tak, aby směs hub a těstovin zůstala ještě vlažná. 

02.

Připravte si zálivku z oleje, octa, šalotky, česneku a petrželky. S touto zálivkou houby s těstovinami promíchejte a dochuťe pepřem a solí.

Načítám